Formule E

De Vries in beeld bij Formule E-team Mercedes

14 augustus 2019 18:17 Aangepast: 14 augustus 2019 21:04

Nyck de Vries gaat mogelijk een rol binnen het nieuwe Formule E-team van Mercedes vervullen. De Nederlander heeft reeds getest voor de Duitse renstal, dat vanaf november gaat deelnemen aan het zesde seizoen van de elektrische raceklasse.

Mercedes is momenteel volop bezig met de ontwikkeling van haar Mercedes EQ Formule E-team, dat in november haar wedstrijddebuut zal maken wanneer het zesde Formule E-seizoen van start gaat. De renstal heeft nog niet bekendgemaakt met welke rijders het gaat deelnemen aan de elektrische raceklasse, maar heeft wel bevestigd dat Nyck de Vries onlangs heeft getest voor het team.

"Het klopt dat Nyck reeds voor ons heeft getest en het kan zijn dat hij – net als andere coureurs – nog een kans krijgt", aldus Mercedes EQ-teambaas Ian James tegen e-racing365. "Er is nog geen besluit genomen, dus we zijn nog altijd onze opties wat betreft de line-up voor het nieuwe seizoen aan het evalueren."

Volle agenda

De Vries gaat momenteel aan kop in het Formule 2-kampioenschap, terwijl hij in het najaar ook weer met een LMP2-bolide van Racing Team Nederland gaat deelnemen aan het FIA World Endurance Championship. Vorig jaar nam hij onder andere namens Audi al deel aan een Formule E-test in Marrakesh, maar inmiddels heeft de coureur uit Sneek ook connecties bij het team van Mercedes: De Vries verricht dit jaar namelijk de nodige werkzaamheden in de simulator voor het Formule 1-team van Mercedes.

Mercedes hakt begin september knoop door

De Vries is na Stoffel Vandoorne, Gary Paffett, Edoardo Mortara en Esteban Gutierrez al de vijfde rijder waarvan bekend is dat hij heeft getest voor Mercedes' Formule E-project. De verwachting is dat voormalig Formule 1-coureur Vandoorne – die het afgelopen seizoen voor HWA Racelab al uitkwam in de Formule E – één van de twee Mercedes-coureurs gaat worden. De Vries lijkt vooral in beeld voor een rol als test- en reserverijder.

Mercedes maakt op 11 september tijdens de IAA in Frankfurt de rijdersline-up van haar Formule E-team bekend.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van