Formule 1

Verstappen: 'Maakt me niet veel uit wie mijn teamgenoot is'

13 augustus 2019 15:48 Aangepast: 13 augustus 2019 15:55
Verstappen naast zijn nieuwe en zijn oude teamgenoot

Max Verstappen ligt niet wakker van het feit dat hij na de zomerstop een nieuwe teamgenoot krijgt. De Nederlander vormt vanaf de eerstvolgende race een team met Alexander Albon, die ten koste van Pierre Gasly wordt doorgeschoven naar de Oostenrijkse renstal.

Red Bull maakte maandag bekend dat het Gasly na een teleurstellende eerste seizoenshelft terugzet naar het team van Toro Rosso. Albon bewandelt het omgekeerde pad, waardoor hij na twaalf Formule 1-races al promoveert naar de hoofdmacht van Red Bull.

'Jammer voor Pierre'

"Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is", laat Verstappen in een korte reactie weten aan De Telegraaf. De Nederlander hoopt vooral dat Albon betere prestaties kan leveren in de RB15 dan Gasly: "Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team."

Gasly was in de eerste seizoenshelft niet opgewassen tegen Verstappen. Waar de Nederlander al twee overwinningen scoorde en 181 punten verzamelde, bleef Gasly steken op 'slechts' 63 punten. Ondanks het feit dat de Fransman er in de races vaak niet aan te pas kwam en Verstappen daardoor op zichzelf was aangewezen in de strijd met de Mercedessen en Ferrari's, kreeg Gasly lang het vertrouwen van Red Bull-adviseur Helmut Marko, die eerder nog beweerde dat de Fransman gewoon het seizoen zou afmaken bij het team uit Milton Keynes. Na de race in Hongarije – waar Gasly opnieuw op een ronde werd gezet door Verstappen – heeft de Oostenrijker toch besloten om alsnog in te grijpen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van