W Series

Chadwick grijpt allereerste W Series-titel, Visser 2e

11 augustus 2019 16:59 Aangepast: 11 augustus 2019 17:12

Jamie Chadwick is de kampioen van het allereerste W Series-seizoen. De Britse had zondag in een spannende slotrace op het circuit van Brands Hatch genoeg aan een vierde plek om de titel in de raceklasse voor vrouwen veilig te stellen.

Het circuit van Brands Hatch vormde dit weekend het decor voor de zesde ne tevens laatste race van het inaugurele W Series-seizoen. Nadat ze eerder dit seizoen al twee races had gewonnen en ook bij de andere drie races op het podium had weten te finishen, had klassementsleidster Jamie Chadwick op eigen bodem genoeg aan een vierde plek om de titel veilig te stellen in het vrouwenkampioenschap.

Spektakel in finalerace

Chadwick mocht de finalerace zondag van pole-position aanvangen, maar de Britse slaagde er niet in om een gaatje te slaan, waardoor landgenote Alice Powell en de Finse Emma Kimilainen in de achtste ronde voorbij Chadwick wisten te gaan. De Britse kwam vervolgens ook nog onder druk te staan van haar enig overgebleven titelconcurrente Beitske Visser. Chadwick wist een eerste aanval van de Nederlandse af te slaan, maar na een korte Safety Car-situatie wist de Friezin in de slotfase van de race alsnog de derde plek af te pakken van Chadwick.

Voor het gevecht tussen de beide titelconcurrenten wist Powell de race op haar naam te schrijven, om daarmee voor eigen publiek haar allereerste overwinning in de W Series te scoren. Kimilainen moest op een halve seconde achterstand genoegen nemen met de tweede plek. Beitske Visser scoorde met een derde plek haar vierde podiumfinish van het seizoen.

Chadwick heeft genoeg aan vierde plek

Ondanks het feit dat ze geklopt werd door Visser en voor het eerst dit seizoen naast het podium eindigde, was de vierde plek van Chadwick ruim voldoende voor de Britse om de titel veilig te stellen. De ontwikkelingsrijdster van het Formule 1-team van Williams hield tien punten voorsprong over op Visser, die het inaugurele W Series-seizoen op een knappe tweede plek heeft afgesloten.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van