DTM

Rast wint op Brands Hatch, Frijns op het podium

11 augustus 2019 16:22 Aangepast: 11 augustus 2019 16:26

René Rast heeft zondagmiddag zijn vierde overwinning van het DTM-seizoen behaald. De Duitser vergrootte zijn voorsprong in het Duits toerwagenkampioenschap na een overtuigende zege op het circuit van Brands Hatch, waar Robin Frijns als derde aan de finish kwam.

Rast mocht de race van pole-position aanvangen, maar na een matige start moest de Duitser de eerste plek afstaan aan Audi-stalgenoot Loic Duval. In de kwalificatie had Audi echter beslag weten te leggen op de eerste acht startplaatsen, waardoor het merk uit Ingolstadt alle ruimte had om haar kandidaten in de titelstrijd maximaal te laten scoren. Na zijn goede start ging Duval dan ook al snel aan de kant voor klassementsleider Rast, terwijl Nico Müller – de nummer twee in het kampioenschap – eveneens vrij baan kreeg en achter Rast kon aansluiten op de tweede plek.

Rast en Müller mochten onderling gaan uitvechten wie er op Brands Hatch met de zege vandoor zou gaan, maar door een matige pitstop verloor Müller kostbare seconden en was het Rast die vooraan een gaatje kon slaan. De Zwitser wist in het tweede deel van de race het gaatje wel nog te dichten, maar tot een echte aanval op de leiding zou het niet komen. Rast kon zo een gecontroleerde overwinning pakken op het Britse circuit, Müller kwam op +0.240s achterstand als tweede aan de finish.

 

Frijns naar het podium

Robin Frijns moest zaterdag in de eerste race nog genoegen nemen met een vierde plek, maar op zondag zag de Nederlander een sterk weekend wel beloond worden met een podiumfinish. De Nederlander ging na zijn pitstop voorbij aan Duval, om vervolgens ook nog het gat naar de twee leiders dicht te rijden. Frijns nam uiteindelijk echter genoegen met de derde plek, en maakte daarmee op +0.598s van Rast het volledige Audi-podium compleet.

Loic Duval kwam als vierde aan de finish, terwijl Philipp Eng met een vijfde plek de best geklasseerde BMW-rijder was. De Oostenrijker maakte na een late pitstop nog veel terrein goed, maar vond uiteindelijk geen weg langs Duval. Mike Rockenfeller en Sheldon van der Linde kwamen als zesde en zevende aan de finish, voor de Aston Martins van Daniel Juncadella en Jake Dennis. Marco Wittmann koos met twee pitstops voor een alternatieve strategie, maar de winnaar van de eerste race op zaterdag kwam uiteindelijk niet verder dan de tiende plek.

Comfortabele voorsprong voor Rast

Met nog drie raceweekenden te gaan heeft Rast zijn voorsprong in het kampioenschap dankzij zijn overwinning uitgebreid naar 37 punten. Nico Müller staat tweede, Marco Wittmann heeft op 59 punten van Rast de derde plek in handen. Over twee weken staat op de Lausitzring het volgende DTM-raceweekend op het programma.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van