DTM

Audi domineert tweede DTM-kwalificatie op Brands Hatch

11 augustus 2019 12:40 Aangepast: 11 augustus 2019 12:43

René Rast mag de tweede race van het DTM-weekend op het circuit van Brands Hatch zondagmiddag vanaf de eerste startplek aanvangen. De Duitser scoorde op het Britse circuit zijn vijfde pole-position van het seizoen, in een kwalificatie waarin Audi de volledige vier eerste startrijen voor zich op wist te eisen.

Rast stond na zijn eerste poging al bovenaan de tijdenlijsten dankzij een 1:15.696, waarna de klassementsleider later in de kwalificatie nog eens een halve seconde van zijn tijd wist af te schaven. Met een 1:15.134 leverde het de Audi-coureur een overtuigende pole-position op.

Frijns grijpt 3e startplek

Op +0.298s van Rast wist Loic Duval zijn Audi naar de tweede tijd te sturen, terwijl ook Robin Frijns er opnieuw goed bij zat op het circuit van Brands Hatch. De Limburger klokte op zeven tienden achterstand van Rast de derde tijd.

Frijns deelt de tweede startrij zondagmiddag met Jamie Green, terwijl ook de vier startplekken daarachter naar Audi gingen. Mike Rockenfeller en Nico Müller delen de derde startrij. Pietro Fittipaldi en Jonathan Aberdein – die zaterdag allebei crashten in de eerste kwalificatie – deden het op zondag met een zevende en achtste startplek een stuk beter.

De eerste niet-Audi is de BMW van Philipp Eng op een negende plek. Daniel Juncadella maakte de top 10 namens Aston Martin compleet. Marco Wittmann, de winnaar van de eerste race op zaterdag, moest genoegen nemen met de 12e plek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van