DTM

Wittmann boekt nipte zege, Frijns net naast het podium

10 augustus 2019 17:20 Aangepast: 10 augustus 2019 17:25

Marco Wittmann heeft de eerste race van het DTM-weekend op Brands Hatch op zijn naam geschreven. De Duitse BMW-coureur wist zaterdagmiddag de Audi van René Rast nipt voor te blijven.

Wittmann had net als Rast een matige start vanaf de eerste startrij, waardoor de van P4 vertrokken Paul di Resta met zijn Aston Martin de leiding kon nemen. De Brit leidde na zijn goede start het eerste deel van de race, maar de start van Di Resta bleek iets té goed te zijn geweest: de wedstrijdleiding legde de Aston Martin-coureur vanwege een valse start een vijf seconden tijdstraf op, die hij tijdens zijn pitstop moest inlossen.

Di Resta dook in de 16e ronde de pits in voor zijn bandenwissel en tijdstraf, waardoor de Schot de leiding moest inleveren. Uiteindelijk kwam de eerste plek in handen van polesitter Wittmann, die zich na een vroege stop een weg naar voren moest knokken, maar uiteindelijk na de pitstop van alle andere rijders aan kop kwam te liggen.

Rast zit Wittmann op de hielen

Na de pitstops had Wittmann een voorsprong van vijf seconden op Rast, die echter niet zomaar genoegen nam met een tweede plaats. De Audi-rijder reed het gat naar zijn landgenoot dicht en zat in de laatste ronde vol op de achterbumper van de BMW, maar Rast slaagde er uiteindelijk niet in om een gaatje te vinden bij Wittmann, die daardoor alsnog de zege kon pakken. Op 0,3 seconde achterstand kwam Rast als tweede aan de finish, waarmee de klassementsleider wel opnieuw goede zaken deed in de jacht op de titel.

Frijns als vierde aan de finish

Achter Wittmann en Rast maakte Nico Müller het podium compleet. Robin Frijns kwam als vierde aan de finish, nadat hij Audi-stalgenoot Loic Duval eerder al terug had verwezen naar de vijfde plaats.

Philipp Eng was de tweede BMW aan de finish op een zesde plek, voor Mike Rockenfeller, Bruno Spengler en Sheldon van der Linde. Jonathan Aberdein kwam ondanks zijn crash in de kwalificatie eerder op de dag als negende aan de finish, Daniel Juncadella zorgde er met een tiende plek voor dat er alsnog een Aston Martin in de top 10 wist te finishen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van