DTM

Wittmann grijpt pole op Brands Hatch, Frijns 5e

10 augustus 2019 13:13 Aangepast: 10 augustus 2019 13:15

Marco Wittmann mag de eerste race van het DTM-weekend op Brands Hatch zaterdagmiddag van pole-position aanvangen. In de lastige omstandigheden was de Duitse BMW-coureur de snelste tijdens de kwalificatie op het Britse circuit.

De harde wind en regendruppels zorgden zaterdag voor een lastige kwalificatiesessie op het circuit van Brands Hatch, wat al snel werd ondervonden door Pietro Fittipaldi. De Braziliaanse Audi-coureur verloor op het natte asfalt de macht over het stuur, waarna hij met een flinke snelheid achterwaarts de bandenstapels in vloog. Op vrijwel hetzelfde moment parkeerde ook Fittipaldi’s teamgenoot Jonathan Aberdein zijn Audi in de bandenstapels. Beide coureurs bleven ongedeerd, maar de kwalificatie werd als gevolg wel enige tijd stilgelegd.

Na het oponthoud ging het hele veld met nog 15 minuten op de klok weer de baan op, die inmiddels droog genoeg bleek te zijn voor droogweerbanden. Het opdrogende asfalt werd steeds sneller, waardoor de tijden ook voortdurend werden aangescherpt. Uiteindelijk was het tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann die het allersnelste ging. In de slotminuut van de kwalificatie stuurde de Duitser zijn BMW naar een 1:15.654.

Op +0.069s van Wittmann moest klassementsleider René Rast genoegen met de tweede startplek, voor Audi-stalgenoot Loic Duval. Paul di Resta stuurde zijn Aston Martin voor eigen publiek naar een vierde tijd.

Frijns 5e

Robin Frijns maakte de top vijf namens Audi compleet. De Limburger was in de regenachtige vrije training eerder op de dag nog de snelste, maar Frijns moest in de kwalificatie uiteindelijk +0.595s toegeven op de pole-tijd van Wittmann.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van