Formule 1

Formule 1 bevestigt nieuw driejarig contract voor GP Mexico

08 augustus 2019 21:24 Aangepast: 08 augustus 2019 21:28

De Grand Prix van Mexico zal nog zeker tot en met 2022 op de Formule 1-kalender blijven staan. De organisatoren van de race hebben donderdag de handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract.

De Grand Prix van Mexico keerde in 2015 na een afwezigheid van 23 jaar terug op de Formule 1-kalender. De race op het Autodromo Hermanos Rodriguez is ongekend populair bij de Mexicaanse fans, en trok de afgelopen vier edities volgens de organisatoren n totaal maar liefst 1,3 miljoen bezoekers. De Mexicaanse overheid maakte eerder dit jaar echter bekend dat het na de komende editie geen financiële steun meer zal verlenen aan de race, waardoor er lang onzekerheid bestond over de toekomst van de Mexicaanse Grand Prix.

Zoals RTL GP woensdag echter al berichtte, vonden de organisatoren van de Mexicaanse Grand Prix nieuwe financiële steun in het bedrijfsleven, waardoor de toekomst van de race de komende jaren is veiliggesteld. Donderdag werd de handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract, dat de race in Mexico-Stad nog zeker tot en met 2022 op de F1-kalender houdt.

De laatste twee edities van GP van Mexico werden allebei gewonnen door Max Verstappen. De race zal dit jaar worden verreden op 27 oktober.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`