Formule 1

Mexicaanse Grand Prix blijft op Formule 1-kalender

07 augustus 2019 16:10 Aangepast: 07 augustus 2019 16:14

De Grand Prix van Mexico zal ook de komende jaren deel uitmaken van de Formule 1-kalender. Organisatoren van de race in Mexico-Stad hebben laten weten dat er donderdag een nieuw contract zal worden getekend.

Net als de races in Groot-Brittannië, Italië, Duitsland en Spanje loopt ook het contract van de GP van Mexico aan het einde van dit jaar af. Tot dusver heeft alleen het Britse circuit van Silverstone het aflopende contract weten te verlengen, al lijkt een nieuw contract voor de races in Italië en Spanje slechts een formaliteit.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Spaanse GP mogelijk toch op F1-kalender in 2020

Mexicaans bedrijfsleven schiet te hulp

De organisatoren van de Grand Prix van Mexico moesten voor een nieuw contract op zoek naar een nieuwe geldschieter, nadat de Mexicaanse overheid eerder al liet weten dat het de race na de editie van dit jaar niet langer financieel zal ondersteunen. De organisatie zocht vervolgens hulp bij het Mexicaanse bedrijfsleven, en met succes: donderdag zal naar verluidt de handtekening worden gezet onder een nieuw driejarig Formule 1-contract voor de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

"Ik wil graag wat goed nieuws delen", aldus Claudia Sheinbaum, de burgemeester van Mexico-Stad. "De Formule 1 blijft in Mexico-Stad! Morgen zal er een nieuw contract worden getekend wat mogelijk wordt gemaakt door een groep zakenlieden, omdat de race niet langer wordt gefinancierd door overheidsgeld. Dit is goed nieuws voor onze stad omdat het toeristen en inkomsten oplevert, en tevens goed voor het hele land."

De Grand Prix van Mexico keerde in 2015 terug op de Formule 1-kalender en weet ieder jaar veel Mexicaanse autosportfans naar het Autodromo Hermanos Rodriguez te trekken. De laatste twee edities van de race werden allebei gewonnen door Max Verstappen.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`