Dakar Rally

Van Kasteren en Becx met Team De Rooy naar Dakar 2020

26 juli 2019 18:20 Aangepast: 26 juli 2019 18:23

Janus van Kasteren en Michiel Becx maken de overstap naar Petronas Team De Rooy Iveco. Beide rijders zullen in januari voor de formatie van kopman Gerard de Rooy gaan deelnemen aan de Dakar Rally.

Team De Rooy wil in januari 2020 opnieuw een gooi doen naar de zege in het truckklassement van de Dakar Rally, die komend jaar voor het eerst in Saoedi-Arabië zal worden verreden. Het team zal op 5 januari met vier of vijf trucks sterk aan de start verschijnen in Jeddah.

Van Kasteren gaat voor klassement

Janus van Kasteren zal met een zogenaamde Iveco Powerstar één van de rijders worden die namens Team De Rooy gaat jagen op een hoge klassering in het eindklassement. De 32-jarige Veldhovenaar gooide de afgelopen twee jaar al hoge ogen in de woestijnrally toen hij met een Renault van Mammoet Rallysport deelnam aan de rally. Door technische problemen haalde de Brabander echter beide keren niet het einde van de rally.

Becx als 'snelle assistentie' naar Saoedi-Arabië

Voor de editie van 2020 zal Van Kasteren het team van Mammoet Rallysport verlaten voor een nieuw avontuur bij Team De Rooy, waar hij onder andere een team gaat vormen met Michiel Becx. De 44-jarige Brabander maakte afgelopen jaar zijn debuut in de rally in de MitJet-buggy, de auto waarmee hij eerder al een etappe wist te winnen in de Morocco Desert Challenge. Door technische problemen haalde ook Becx uiteindelijk echter niet de finish van de rally. In tegenstelling tot Van Kasteren zal Becx in de Dakar Rally niet voor eigen kansen gaan rijden, maar zal hij met een zogenaamde Trakker de rol van snelle assistentie op zich gaan nemen.

Over de verdere invulling van het team en een definitief besluit over het aantal trucks dat Team De Rooy zal meenemen naar het Midden-Oosten hoopt het team op korte termijn meer bekend te kunnen maken.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van