Formule 1

Verstappen: 'We lopen in op Mercedes, maar niet genoeg'

25 juli 2019 18:43 Aangepast: 25 juli 2019 19:04

Max Verstappen is blij met de snelle ontwikkeling van zijn F1-bolide dit seizoen, maar noemt de verbeteringen die het team van Red Bull boekt nog altijd niet genoeg. Het gat naar het team van Mercedes dichten is volgens de Limburger nog altijd een enorme uitdaging.

Verstappen is dit jaar vooral met de beide Ferrari’s verwikkeld in een strijd om de derde plek achter de beide Mercedessen, en is nog altijd de enige coureur die dit jaar al een overwinning van het dominante Mercedes-team af heeft weten te snoepen. De Nederlander staat momenteel voor de beide Ferrari’s derde in het kampioenschap, maar neemt daar zelf geen genoegen mee.

“Het gat naar Mercedes dichten is nog altijd de grootste uitdaging,” vertelde Verstappen voorafgaande aan de thuisrace van de formatie van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dit weekend in het Duitse Hockenheim. “We willen winnen, dus onze grootste uitdaging is het dichten van het gat naar Mercedes.”

“We lopen in op Mercedes, maar niet genoeg. Het gat is nog altijd te groot, en dat weten we. We werken er dan ook hard aan om het gat te dichten.”

'Volgend jaar in alle races vechten voor de zege'

Naast de progressie van het Red Bull-chassis, maakt ook motorleverancier Honda dit jaar grote stappen. Verstappen hoopt dat hij er in 2020 de vruchten van kan plukken in de strijd om de wereldtitel.

“De tweede plek is altijd leuker dan de derde, maar we zijn hier om te winnen. We staan graag voor Ferrari, maar willen ook met Mercedes vechten. Momenteel proberen we gewoon het meeste uit het pakket te halen en te leren van onze fouten aan het begin van het seizoen, of in ieder geval waar we iets lieten liggen ten opzichte van onze concurrenten. Hopelijk kunnen we volgend jaar dan in alle races vechten om overwinningen.”

De Grand Prix van Duitsland wordt zondagmiddag verreden op de Hockemheimring. Vorig jaar eindigde Verstappen de race als vierde. De editie ervoor eindigde de Nederlander wel op het podium.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Verstappen vs Mercedes op Hockenheim?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van