DTM

Rockenfeller wint Race 2 in Assen, Frijns 6e

21 juli 2019 15:18 Aangepast: 21 juli 2019 15:23

Mike Rockenfeller heeft zondag de tweede race van het DTM-weekend in Assen op zijn naam geschreven. De Duitser scoorde op het TT-circuit zijn eerste DTM-zege sinds augustus 2017, toen hij op het circuit van Zandvoort ook al wist te zegevieren op Nederlandse bodem.

De tweede race werd van pole-position aangevangen door klassementsleider René Rast, die na een goede start ook als leider de eerste bocht indook. Jonathan Aberdein had vanaf de tweede plek een dramatische start en moest meteen een aantal plekken prijsgeven. Mike Rockenfeller kon daardoor opklimmen naar de tweede plek, terwijl de van P5 vertrokken Robin Frijns ten koste van Aberdein en Nico Müller naar de derde plek klom.

Wittmann knokt zich naar voren

Marco Wittmann – winnaar van de eerste race op zaterdag – moest de race als laatste aanvangen, maar de BMW-coureur had zich in vier ronden tijd al snel naar een plekje in de top 10 weten te knokken. De Duitser lag zelfs zesde toen hij als eerste van de mannen vooraan zijn pitstop maakte. Rast volgde twee ronden later, maar Rockenfeller besloot iets langer door te rijden. Na zijn pitstop kwam Rockenfeller achter Wittmann terug op de baan, maar na een fraai duel knokte de Audi-rijder zich voorbij zijn landgenoot weer naar de tweede plek achter Rast, die de leiding tijdens de pitstops vast had weten te houden.

Rast moet zege aan Rockenfeller laten

Met de bandenwissels achter de rug leek de weg naar de zege vrij voor Rast, maar de Audi-rijder vergde zoveel van zijn banden dat hij later in de race voor een tweede keer de pits moest opzoeken. Rockenfeller kwam daardoor aan de leiding te liggen, waarna hij gecontroleerd naar zijn eerste DTM-zege in twee jaar tijd kon rijden. Wittmann eindigde een sterke inhaalrace op 4,5 seconden achterstand als tweede. Nico Müller maakte het podium namens Audi compleet.

Jonathan Aberdein kwam ondanks zijn slechte start als vierde aan de finish, terwijl René Rast de top vijf compleet maakte. De Duitser had zich na zijn tweede bandenwissel op vers rubber nog knap een weg naar voren gevochten, waardoor hij in de laatste ronde nog Robin Frijns en Daniel Juncadella in had weten te halen.

Robin Frijns moest ondanks zijn sterke start genoegen nemen met de zesde plek, nadat hij tijdens de race in een duel met Wittmann flink wat tijd had verloren. Juncadella was de best geklasseerde Aston Martin-rijder op de zevende plek, voor zijn stalgenoot Paul di Resta. Jamie Green en Pietro Fittipaldi maakten namens Audi de top 10 compleet.

Rast blijft klassementsleider

In de strijd om het kampioenschap heeft Rast nu 22 punten voorsprong op Audi-stalgenoot Müller. Frijns staat na het weekend in Assen nog altijd zevende in het kampioenschap. Over drie weken staat op het Britse circuit van Brands Hatch het volgende raceweekend op het programma.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`