W Series

Kimilainen wint in Assen, Visser 4e

20 juli 2019 17:43 Aangepast: 20 juli 2019 17:46

Emma Kimilainen heeft zaterdag op dominante wijze de zege gepakt in de W-Series. In de voorlaatste ronde van vrouwenkampioenschap wist de Finse op het TT-circuit van Assen af te rekenen met Alice Powell, terwijl klassementsleidster Jamie Chadwick voor titelconcurrente Beitske Visser het podium compleet maakte.

Onder aanvoering van Kimilainen werden de 18 bolides zaterdag losgelaten op het TT-circuit, maar al snel moest de race geneutraliseerd worden met een Safety Car. Tasmin Pepper was gespind bij het uitkomen van de Haarbocht, waarna Miki Koyama de Zuid-Afrikaanse niet meer had kunnen ontwijken.

Kimilainen had bij de start de leiding verloren aan Powell, maar na de herstart zette de Finse meteen de druk op de ketel in de strijd om de eerste plek. In de elfde ronde wist Kimilainen Powell in een foutje te dwingen, om zo de leiding over te nemen. De Finse sloeg vervolgens een gaatje, waarna ze gecontroleerd naar de zege kon rijden. Met een voorsprong van bijna zes seconden scoorde Kimilainen uiteindelijk een dominante zege.

Chadwick doet goede zaken in titelstrijd

Powell moest genoegen nemen met de derde plek, terwijl daarachter een duel om de laatste podiumplek werd uitgevochten tussen Jamie Chadwick en Beitske Visser. Laatstgenoemde had zich na een mindere start eerder al langs Caitlin Wood geknokt, waarna Chadwick het volgende doelwit werd van de Friezin. Tot een echte aanval kwam het echter niet, waardoor Chadwick de laatste plek op het podium mocht innemen. Visser kwam voor eigen publiek als vierde aan de finish. Wood maakte de top vijf compleet.

Zondagochtend staat er nog een race op het programma in Assen, al zal deze niet meetellen voor het kampioenschap. Over drie weken zal op het Britse circuit van Brands Hatch de laatste ronde van het kampioenschap worden verreden. Chadwick verdedigt op eigen bodem een voorsprong van 13 punten op Visser, en zal dus genoeg hebben aan een vierde plek om de titel veilig te stellen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`