DTM

Frijns snelste in tweede vrije training Assen

19 juli 2019 18:07 Aangepast: 19 juli 2019 18:10

Robin Frijns heeft de eerste dag van het DTM-weekend in Assen bovenaan de tijdenlijsten afgesloten. Nadat de Limburger eerder op de dag al de derde tijd liet noteren in de eerste vrije training, klokte de Audi-rijder in de tweede oefensessie de snelste tijd van iedereen op het TT-circuit.

Frijns wist zijn Audi voor eigen publiek naar een 1:26.277 te sturen, wat uiteindelijk goed genoeg bleek voor de snelste tijd van de sessie. Klassementsleider René Rast volgde achter zijn Audi-teamgenoot op de tweede plek. De Duitser moest +0.151s toegeven op de snelste tijd van Frijns.

Audi domineert opnieuw

Net als de eerste vrije training werd ook de tweede oefensessie op het TT-circuit gedomineerd door Audi, dat beslag wist te leggen op de eerste vijf plaatsen. Nico Müller klokte ondanks een lekke band tijdens de sessie de derde tijd. Loic Duval – die eerder op de dag nog de snelste was in de eerste vrije training – reed de vierde tijd, voor Mike Rockenfeller op plek vijf.

Timo Glock was de snelste BMW-rijder op een zesde plek, voor stalgenoten Marco Wittmann, Joel Eriksson en Sheldon van der Linde. Jonathan Aberdein maakte de top 10 namens Audi compleet.

Zaterdagochtend gaat de DTM-actie verder in Assen. Om 10.15 uur gaat de kwalificatie van start voor Race 1, die zaterdagmiddag zal worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Frijns opent met derde tijd in Assen, Duval snelste

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van