DTM

Frijns opent met derde tijd in Assen, Duval snelste

19 juli 2019 15:12 Aangepast: 19 juli 2019 15:13

Audi is sterk begonnen aan het DTM-weekend in Assen. In de allereerste oefensessie van het Duits toerwagenkampioenschap op het circuit in Drenthe eindigde de fabrikant uit Ingolstadt met zeven bolides in de top tien.

De eerste kennismaking van de DTM-coureurs met het TT-circuit werd als snelste afgesloten door Loic Duval. De Fransman stuurde zijn Audi RS5 DTM in een tijd van 1:26.700 als snelste rond het circuit. Stalgenoot Nico Müller volgde op +0.221s achterstand op plek twee.

Robin Frijns opende DTM-weekend op eigen bodem met een derde tijd. De Nederlander was uiteindelijk +0.285s trager dan Duval.

Timo Glock en Marco Wittmann waren de enige BMW-rijders in de top 10 op een respectievelijke vierde en vijfde plek, voor de Audi van Pietro Fittipaldi. Daniel Juncadella was met een zevende tijd de enige Aston Martin-rijder in de top 10, gevolgd door Jonathan Aberdein in de Audi. Klassementsleider René Rast en Mike Rockenfeller maakten de top 10 compleet in de vrije training, die verder zonder noemenswaardige incident verliep.

Vanmiddag staat in Assen de tweede vrije training op het programma. Zaterdagmiddag staat de eerste race van het DTM-weekend op het programma.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`