Formule 1

Melbourne zeker tot 2025 op Formule 1-kalender

18 juli 2019 19:59 Aangepast: 18 juli 2019 22:06

De Grand Prix van Australië staat nog zeker tot en met 2025 op de Formule 1-kalender. De overeenkomst tussen de organisatie van de race in Melbourne en de Formule 1 is met twee jaar verlengd, zo heeft de sport donderdag bekendgemaakt.

De Grand Prix van Australië verhuisde in 1996 van Adelaide naar Melbourne, en heeft sindsdien nog ieder jaar op de Formule 1-kalender gestaan. Volgend jaar maart zal er voor de 25e keer een Formule 1-race worden verreden op het circuit van Albert Park.

Startpunt van het nieuwe F1-seizoen

Melbourne vormt volgend jaar op 15 maat opnieuw de opener van het nieuwe Formule 1-seizoen. Op 2006 en 2010 na – toen Bahrein de eer had om de eerste race van het seizoen te mogen organiseren – was het circuit van Albert Park ieder jaar het traditionele decor voor de start van het nieuwe F1-seizoen.

De beslissing om het contract van de Australische Grand Prix nu al met twee jaar te verlengen komt volgens Formule 1-CEO Chase Carey voort uit het feit dat de Grand Prix zich heeft bewezen als een van de populairste races op de kalender. Daarnaast biedt het verlengen van het contract de stad Melbourne en de omgeving ook de nodige zekerheid voor de toekomst.

Vorige week verlengde de Formule 1 ook al het contract van het Britse Grand Prix, die wordt verreden op het circuit van Silverstone.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van