Formule 1

Technisch directeur Alfa Romeo terug naar Ferrari

17 juli 2019 16:31 Aangepast: 17 juli 2019 18:27
Simone Resta (rechts) in gesprek met Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur

Simone Resta neemt aan het eind van deze maand afscheid van het Formule 1-team van Alfa Romeo. De Italiaan keert terug naar het team van Ferrari, waar hij tot vorig jaar in dienst was.

Resta vormde lange tijd een belangrijk onderdeel van het ontwerpteam van Ferrari, maar hij maakte vorig jaar de overstap naar het F1-team van Sauber, dat afgelopen winter werd omgedoopt tot Alfa Romeo. Bij de Zwitserse renstal stond Resta aan het roer van de technische afdeling, maar Alfa Romeo maakte woensdag bekend dat de Italiaan het team aan het einde van deze maand alweer gaat verlaten.

'Resta terug naar Ferrari'

De taken van Resta bij Alfa Romeo – dat als klantenteam nauw verbonden is aan Ferrari - zullen worden overgenomen door Jan Monchaux, die momenteel nog de scepter zwaait over de aerodynamica-afdeling van het team. Hoewel het officieel nog niet bevestigd is, is het een publiek geheim dat Resta zal terugkeren naar Maranello om opnieuw een rol te gaan spelen binnen het technische team van Ferrari.

Resta was in het verleden bij Ferrari onder andere werkzaam als projectleider en hoofd-ontwerper. Mogelijk komt de Italiaan in zijn nieuwe rol direct onder teambaas Mattia Binotto te werken als technisch directeur. Die functie is officieel namelijk nog niet ingevuld bij de Scuderia, nadat Binotto afgelopen winter werd gepromoveerd tot teambaas.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van