World Endurance Championship

Racing Team Nederland onthult livery voor WEC-seizoen 2019/2020

17 juli 2019 08:33 Aangepast: 17 juli 2019 08:56

Racing Team Nederland heeft woensdagochtend de kleurstelling voor het WEC-seizoen van 2019/2020 gepresenteerd. De Nederlandse renstal begint op 1 september met een LMP2-bolide van Oreca aan haar derde seizoen in het endurance-kampioenschap.

De geel/zwarte Gibson-aangedreven Oreca zal komend seizoen opnieuw worden bestuurd door Nyck de Vries, Giedo van der Garde en teameigenaar Frits van Eerd. Job van Uitert zal in het nieuwe seizoen echter tijdens twee raceweekenden invallen bij het team: tijdens de seizoensopener in Silverstone vervangt de Brabander Nyck de Vries, die in hetzelfde weekend op het circuit van Spa-Francorchamps deelneemt aan het Formule 2-weekend in België. In november zal Van Uitert het stoeltje overnemen van Frits van Eerd, die verhinderd is voor de race op het Chinese circuit van Shanghai.

Het nieuwe WEC-seizoen gaat op 1 september van start op het Britse circuit van SIlverstone. Het kampioenschap telt komend seizoen acht races. Op 13 en 14 juni 2020 vormt de 24 uur van Le Mans de seizoensfinale.  

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Van Uitert in actie voor Racing Team Nederland in WEC

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`