Formule 1

Verstappen: 'Een van mijn slechtste vrijdagen van het seizoen'

12 juli 2019 17:14 Aangepast: 12 juli 2019 17:20

Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens terug op de vrijdag op het circuit van Silverstone. De Nederlander was na de eerste trainingsdag nog niet te spreken over de balans in zijn Red Bull, al zag hij wel nog voldoende potentie voor de rest van het Grand Prix-weekend.

Verstappen had vrijdag zijn handen vol aan de RB15 op het circuit van Silverstone, dat voorafgaande aan het Britse Grand Prix-weekend voorzien is van een nieuwe asfaltlaag. Voor Verstappen en zijn collega's was het aan het begin van de dag dan ook nog even wennen.

"Je moet het asfalt altijd een beetje leren begrijpen wat betreft de hoeveelheid grip, maar het is best goed", vertelde Verstappen voor de camera's van Sky F1. "Het is een beetje hobbelig op sommige plekken en dat is jammer, maar over het algemeen biedt het wel meer grip. Daar houden coureurs altijd wel van."

Naast het nieuwe asfalt maakten ook de weersomstandigheden en de Red Bull van Verstappen zelf het de Limburger niet gemakkelijk vrijdag: "Het was best winderig vandaag, dat maakte het niet gemakkelijk. We hadden daarnaast gewoon geen goede balans in de auto, dat maakte het nog lastiger."

'Nog werk te verzetten'

Verstappen wist de vorige race in Oostenrijk nog te winnen, maar na de sterke vorm in de Alpen moet de Nederlander in Silverstone weer van voren af aan beginnen. Op de vraag of zijn Red Bull in Silverstone als een compleet andere bolide aanvoelt vergeleken met twee weken geleden in Oostenrijk, antwoordt Verstappen: "Op dit moment wel. Ik kan wel zeggen dat dit één van mijn slechtste vrijdagen van het seizoen was dus we hebben nog wat werk te verzetten."

Ondanks de moeizame vrijdag zag Verstappen wel nog voldoende mogelijkheden voor de rest van het weekend. Zeker gezien het feit dat hij de dag uiteindelijk afsloot op de zevende plek, maar op de hardere band 'maar' +0.830s toegaf op Valtteri Bottas, de snelste man van de dag: "Het is veelbelovend dat we nog vrij dicht achter Mercedes en Ferrari staan, dus er is een hoop potentie."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Bottas voert Mercedes 1-2 aan in VT2, Verstappen 7e

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`