Formule 1

Williams: Kubica wordt dit seizoen niet vervangen

12 juli 2019 13:31 Aangepast: 12 juli 2019 15:07

Het Formule 1-team van Williams is niet van plan om de Poolse coureur Robert Kubica dit seizoen te vervangen. Volgens teambazin Claire Williams is de positie van de Pool veilig bij de renstal, die Mercedes-junior George Russell langer aan zich wil binden.

De rentree van Kubica is tot dusver dit seizoen nog geen succes gebleken. De 34-jarige Pool, die in 2011 afstand nam van de Formule 1 wegens ernstig arm- en handletsel, rijdt wekelijks in de achterhoede en er gaan geruchten dat hij nog dit seizoen vervangen zou worden.

"Wat mij betreft zijn er geen frustraties, zeker niet van onze kant. Maar ik weet zeker dat hij een bepaalde frustratie heeft omdat hij niet over de apparatuur beschikt die hij op dit moment zou willen hebben", zei Williams. "Onze relatie met Robert is zo sterk als die was. Hij doet wat hij moet doen."

Met Russell heeft Williams grote plannen. De jonge Brit werd vorig jaar kampioen in de Formule 2, maar staat als juniorrijder officieel onder contract bij Mercedes: "Persoonlijk vind ik dat hij wereldkampioenmateriaal is en waarom zou ik George kwijt willen? Ik zou alles doen om George bij Williams te houden", aldus Williams, die nog niet over volgend seizoen nadenkt. "Het is te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen. Na driekwart van het seizoen zullen wij over de coureurs voor 2020 nadenken."

ANP/RTLGP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van