Formule 1

Vettel gelooft nog in wereldtitel

12 juli 2019 12:19 Aangepast: 12 juli 2019 12:22

Sebastian Vettel heeft het behalen van zijn vijfde wereldtitel dit seizoen nog niet uit zijn hoofd gezet. Ondanks het feit dat Ferrari dit jaar nog geen enkele race gewonnen heeft, gelooft de Duitser er in dat zijn team de concurrentie nog kan kloppen.

Vettel kende vorig jaar een sterke start van het seizoen, maar dit jaar heeft het team van Ferrari nog geen enkele race weten te winnen. De eerste zeven races gingen allemaal naar Mercedes, terwijl Max Verstappen tijdens de vorige race in Oostenrijk het team van Red Bull de overwinning bezorgde. Daardoor zakte Vettel tevens terug naar de vierde plek in het kampioenschap, en heeft hij nu al 74 punten achterstand op titelverdediger Lewis Hamilton.

"Er is geen reden om er niet meer in te geloven", antwoordt Vettel op de vraag of hij denkt dat de wereldtitel nog mogelijk is dit seizoen. "Maar het is ook niet mijn voornaamste gedachte wanneer ik 's avonds in bed lig."

'Komende races cruciaal'

Ferrari heeft de afgelopen weken een aantal updates doorgevoerd aan de auto, en Vettel benadrukt dan ook dat de komende race 'cruciaal' zullen zijn voor Ferrari: "Ik kijk uit naar deze race en naar de volgende. We hebben een hoop dingen op ons lijstje staan en een hoop werk voor de boeg. De tijd zal het leren. Hoe dan ook zullen de komende races tot de zomerstop cruciaal zijn. Het hele pakket zal echter sterker moeten zijn, anders is het niet genoeg om voor de overwinning te kunnen vechten. We moeten een pakket hebben dat zo sterk is dat we de overwinning op kunnen eisen."

Ferrari worstelde de afgelopen weken met een aantal updates voor de auto die totaal niet bleken te werken, maar de Italiaanse renstal lijkt inmiddels de juiste weg te zijn ingeslagen: "Het is vrij normaal dat niet alle onderdelen je de stap voorwaarts opleveren die je verwacht," aldus Vettel. "Soms werken ze beter dan verwacht, en soms valt het resultaat wat tegen. Overall moeten we er gewoon voor zorgen dat we weten welke kant we op willen gaan en daaraan vasthouden."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`