Formule 1

Verstappen tempert verwachtingen voor Silverstone

11 juli 2019 18:18 Aangepast: 11 juli 2019 18:32

Max Verstappen gaat er niet vanuit dat hij dit weekend in de Britse Grand Prix opnieuw voor de overwinning kan gaan vechten. Na een ijzersterke overwinning in Oostenrijk, denkt de Nederlander dat de teams van Mercedes en Ferrari dit weekend op het circuit van Silverstone opnieuw sterker zullen zijn.

Verstappen scoorde twee weken geleden in Oostenrijk zijn eerste overwinning van het seizoen, waarmee hij tevens motorleverancier Honda de eerste overwinning bezorgde sinds de terugkeer van de Japanse fabrikant in de Formule 1. Ondanks de wetenschap dat hij over een winnende auto beschikt, blijft Verstappen benadrukken dat het nog altijd beter zal moeten bij Red Bull.

'Moeten hard blijven werken'

"We moeten hard blijven werken", aldus Verstappen. "Natuurlijk is een overwinning mooi, maar het betekent niet dat we opeens het dominante team zijn. Onze prestaties zullen nog altijd iets beter moeten."

"Als je een goede auto hebt kun je vechten voor de overwinning, zo simpel is het. Ik heb al meerdere races gereden waar ik het meeste uit de auto heb gehaald, maar toen was het voor een vijfde of zesde plek. In Oostenrijk heb ik gewonnen omdat de auto daar goed werkte. De motor werkte goed en ik wist mijn banden goed te managen, maar dat wordt vanzelf al een stuk makkelijker wanneer je over een goede auto beschikt. In Frankrijk was ik te langzaam en sleten mijn banden terwijl ik de Ferrari's bij probeerde te houden. In Oostenrijk was het andersom. Ik had goed op mijn banden gelet en had daardoor aan het einde nog wat over. Het hangt heel erg af van de auto."

'Hebben een temperatuur van 40 graden nodig'

Verstappen tempert dit weekend de verwachtingen voor de race op Silverstone, omdat de omstandigheden in Groot-Brittannië meer in het voordeel zijn van Mercedes en Ferrari: "We hebben hier een buitentemperatuur van 40 graden nodig, dat ligt ons namelijk wel," vervolgt de Limburger. "Je wilt altijd meer topsnelheid en meer grip, zo simpel is het. Dat is helaas niet zo makkelijk te realiseren, maar we blijven eraan werken. In Oostenrijk hadden we niet de koelingsproblemen die Mercedes had, terwijl we in de bochten sterker waren dan Ferrari."

'Ze moeten ons laten racen'

Verstappen liet weten dat hij zijn overwinning in Oostenrijk niet uitgebreid gevierd had, en kon zich niet al te druk maken om het feit dat zijn zege nog lang onzeker was omdat zijn inhaalactie op Charles Leclerc in de slotfase nog werd onderzocht door de stewards.

"Als er geen uitloopstrook had gelegen ga je daar vanzelf wel van je gas, omdat je anders van de baan gaat," blikt Verstappen terug op het incident. "Nu blijf je alleen aan de buitenkant hangen omdat je dan kunt roepen dat de coureur aan de binnenkant je van de baan heeft geduwd en je nog kunt hopen op een straf. Dat is niet helemaal correct vind ik."

"Hoe meer we erover praten, hoe slechter het is. Ze zouden ons gewoon moeten laten racen," wil Verstappen er verder geen woorden meer aan vuil maken. "Voor mij voelde het toch al als een verdiende overwinning, dus als ze me die af hadden genomen had ik er niet wakker van gelegen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van