Formule 1

'Verrast' F1-team Haas houdt Rich Energy-logo's voorlopig op de auto

11 juli 2019 15:14 Aangepast: 11 juli 2019 15:20

Het Formule 1-team van Haas heeft verrast gereageerd op het bericht van titelsponsor Rich Energy dat het de samenwerking met de Amerikaanse renstal per direct beëindigt. Terwijl er achter de schermen hard gewerkt wordt om de situatie tussen beide partijen op te helderen, zal het team voorlopig wel de logo's van de energiedrankjesfabrikant op de auto's laten.

Het F1-team van Haas sloot voorafgaande aan het seizoen een nieuwe sponsordeal met Rich Energy. Als gevolg werden de bolides van de Amerikaanse renstal gespoten in een nieuwe zwart/gouden livery, maar al snel kwam het bedrijf van CEO William Storey in opspraak.Zo worden er al geruime tijd vraagtekens gezet bij de daadwerkelijke productieaantallen van de energiedrankjesfabrikant. Daarnaast mag het bedrijf tevens haar hertenlogo niet meer gebruiken, nadat de rechter oordeelde dat het logo van Rich Energy teveel lijkt op dat van fietsenfabrikant Whyte Bikes, met alle gevolgen van dien.

Woensdag kreeg de soap rondom Rich Energy een nieuw hoofdstuk, nadat er in een tweet werd aangekondigd dat de samenwerking met Haas per direct beëindigd wordt. De tegenvallende resultaten van de renstal worden als de reden voor de breuk genoemd, maar de boodschap kwam voor zowel het team van Haas als de investeerders van Rich Energy zelf als een complete verrasing.

Haas houdt zich aan afspraak

Voorafgaande aan de GP van Groot-Brittannië heeft Haas-teambaas Günther Steiner donderdag gereageerd op de tweet van Rich Energy. De teambaas liet weten dat de tweet voor hem als een verrassing kwam en dat de zaak momenteel achter de schermen wordt afgehandeld. Tot die tijd zal Haas zich wel aan de afgesproken sponsorverplichtingen houden, en dit weekend dus wel met de logo's van Rich Energy blijven rijden.

"Ik mag er niet veel over zeggen", stond Steiner donderdag de pers te woord. "De logo's zullen dit weekend op de auto's te zien zijn. Hoe we daarna verdergaan zullen we nog uit moeten zoeken. Vanwege de afspraken die gemaakt zijn mag ik er verder niets over zeggen, dus dat ga ik ook niet doen."

"Dit hoort er allemaal bij," aldus Steiner, die zich dit weekend vooral wil concentreren op het verbeteren van de prestaties van zijn team. "Je hebt het er liever niet bij, maar het is ook weer niet dat ik er nachtenlang van wakker lig. Wat voor mij vooral belangrijk is nu, is dat we de auto daar krijgen waar we willen zijn. Dat is onze focus."

Investeerders proberen deal te redden

De bewuste tweet van Rich Energy zou afkomstig zijn van CEO William Storey, wiens positie binnen het bedrijf op losse schroeven zou staan. Bronnen melden aan RTL GP dat de Brit van visie verschilt met de investeerders van zijn bedrijf, die er ondertussen alles aan doen om de deal met Haas F1 te redden.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`