World Endurance Championship

Van Uitert in actie voor Racing Team Nederland in WEC

11 juli 2019 09:22 Aangepast: 11 juli 2019 09:38

Job van Uitert zal in de eerste helft van het WEC-seizoen twee keer in actie gaan komen voor Racing Team Nederland. De 20-jarige Brabander zal tijdens de seizoensopener op Silverstone en tijdens de derde race van het seizoen in China plaatsnemen in de knalgele Oreca van de Nederlandse renstal.

Racing Team Nederland begint na de zomer aan haar derde seizoen in het FIA World Endurance Championship, dat op 1 september van start gaat met de 4 uur van Silverstone. In datzelfde weekend komt Nyck de Vries echter al in actie op het circuit van Spa-Francorchamps, waar hij in het voorprogramma van de Grand Prix van België zal rijden in de Formule 2.

Van Uitert twee keer in actie

Als vervanger van De Vries heeft Racing Team Nederland voor het openingsweekend op Silverstone de 20-jarige Job van Uitert weten te strikken. De coureur uit Dongen is voor het Russische team van G-Drive Racing al actief in de European Le Mans Series, en reed in juni nog lang aan de leiding in de LMP2-klasse tijdens zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. Van Uitert is door zijn activiteiten met G-Drive al bekend met het nieuwe Oreca-chassis van Racing Team Nederland, terwijl ook TDS Racing – het Franse team dat de Oreca-bolides van zowel G-Drive als Racing Team Nederland runt – niet nieuw is voor de Brabander.

Na de seizoensopener in Silverstone zal Van Uitert in november nogmaals in actie komen voor Racing Team Nederland tijdens de derde ronde van het WEC-seizoen in China. Op het circuit van Shanghai zal Van Uitert de plek innemen van Frits van Eerd, die voor het raceweekend in China verhinderd is.

'Enorme aanwinst'

"Persoonlijk en met Jumbo support ik al jaren jong talent", vertelt Van Eerd. "In de autosport is dat begonnen met Max Verstappen en inmiddels hebben we ook Nyck in de Formule 2 en bij Racing Team Nederland, Rinus van Kalmthout in Amerika en Job in de langeafstandsracerij. Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt."

Van Uitert vult aan: "Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen," aldus de Brabander. "Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`