Formule 1

Rich Energy beëindigt samenwerking met F1-team Haas

11 juli 2019 08:38 Aangepast: 11 juli 2019 08:42

De logo’s van energiedrankjesfabrikant Rich Energy verdwijnen van de Formule 1-bolides van het Amerikaanse team van Haas. Door problemen met de betalingen komt de roemruchte samenwerking tussen beide partijen tot een vroegtijdig einde.

Rich Energy was sinds dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van het team van Haas, maar de energiedrankjesfabrikant meldde woensdagavond via Twitter dat het de samenwerking met de Amerikaanse renstal per direct stopzet. In een nogal spraakmakende Tweet worden de tegenvallende prestaties van de renstal dit seizoen als reden voor de vroegtijdige breuk genoemd.

Verzuimde betalingsverplichtingen de ware oorzaak

De opmerkelijke tweet kwam voor het team van Haas als een verrassing, maar ook Rich Energy zelf zou niet weten van wie de tweet afkomstig is. Het Twitteraccount van het bedrijf zou gehackt zijn, al bevestigen bronnen aan RTL GP dat de samenwerking tussen Haas en Rich Energy wel degelijk zo goed als zeker ten einde is. Het feit dat het Britse concern niet zou kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen zou echter de ware reden zijn achter het beëindigen van de samenwerking.

Naast de soap met het Formule 1-team van Haas lijkt het achter de schermen behoorlijk te rommelen bij Rich Energy. Het concern werd onlangs al voor de rechter gesleept door het Britse Whyte Bikes, dat claimt dat Rich Energy het logo van de fietsenfabrikant heeft gekopieerd. De rechter stelde Whyte in het gelijk, waardoor de bolides van Haas sinds de GP van Canada al zonder het hertenlogo van Rich Energy rijden. Daarnaast zou ook de positie van William Storey – de CEO van Rich Energy – op losse schroeven staan.

Vragen rondom financiën niet nieuw

Het feit dat Rich Energy niet kan voldoen aan haar betalingsverplichtingen mag voor het team van Haas niet als een verrassing komen. Vorig jaar probeerde de energiedrankjesfabrikant namelijk al het F1-team van Force India over te nemen. De renstal ging uiteindelijk echter naar een groep Canadese investeerders, nadat Rich Energy de beloofde miljoenen aan investeringen niet hard had kunnen maken op papier.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`