Formule 1

Formule 1 bevestigt nieuwe vijfjarige deal voor Silverstone

10 juli 2019 15:26 Aangepast: 10 juli 2019 15:46

De Britse Grand Prix zal ook de komende vijf jaar deel uitmaken van de Formule 1-kalender. De Formule 1 en het circuit van Silverstone hebben woensdag in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië de nieuwe overeenkomst bekendgemaakt.

De toekomst van de Britse Grand Prix kwam in 2017 op losse schroeven te staan nadat de BRDC – de organisator van de race – de exitclausule in het lopende contract besloot te lichten. De Britten vonden de kosten voor het mogen organiseren van de race te hoog, waardoor de race van komend weekend de laatste wordt van het huidige aflopende contract.

Hoewel er enige tijd gesproken werd over een verhuizing van de Britse GP naar de straten van Londen, heeft de Formule 1 woensdag bekendgemaakt dat de Britse Grand Prix ook de komende jaren ‘gewoon’ op het historische circuit van Silverstone zal worden verreden. Het circuit heeft een nieuwe vijfjarige overeenkomst getekend, waardoor de toekomst van de Britse Grand Prix nog zeker tot en met 2024 is veiliggesteld.

'Verdwijnen Britse GP zou rampzalig zijn'

"Silverstone is één van de meest iconische races op de F1-kalender", aldus BRDC-voorzitter John Grant. "Het zou rampzalig zijn geweest voor de sport en de fans als een race met zo'n rijke historie zou verdwijnen. Deze nieuwe samenwerking is dan ook geweldig nieuws voor de BRDC, Silverstone, de Formule 1 en voor de miljoenen Britse racefans."

Formule 1 CEO Chase Carey vult aan: "We hebben altijd al gezegd dat als de Formule 1 haar toekomst op de lange termijn wil veiligstellen, de sport haar historische races moet behouden. Silverstone en Groot-Brittannië vertegenwoordigen de oorsprong van deze sport, het is hier tenslotte allemaal begonnen in 1950."

F1-kalender 2020 krijgt langzaam vorm

De Britse Grand Prix was één van de races waarvan het F1-contract dit jaar afliep. Ook Spanje, Duitsland, Italië en Mexico zijn nog niet zeker van een plekje op de F1-kalender van volgend jaar. Een nieuw contract voor het Italiaanse circuit van Monza lijkt echter een kwestie een van tijd, maar de race in Spanje lijkt te moeten wijken voor de terugkeer van Zandvoort op de kalender volgend jaar. Vietnam is de andere nieuwkomer op de kalender van 2020.
 

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van