Formule 1

Norris en Sainz ook in 2020 met McLaren in de Formule 1

09 juli 2019 22:36 Aangepast: 09 juli 2019 22:46

Lando Norris en Carlos Sainz zullen ook in 2020 de rijdersline-up vormen van het Formule 1-team van McLaren. Beide rijders zijn dinsdag door de Britse renstal bevestigd voor volgend seizoen.

McLaren verving afgelopen winter allebei haar coureurs, maar heeft nu als eerste team officieel bevestigd dat het voor 2020 vasthoudt aan dezelfde line-up. Carlos Sainz maakte tijdens de winter de overstap van Renault en tekende bij McLaren een meerjarig contract. Lando Norris was als juniorrijder al verbonden aan de Britse renstal, maar debuteert dit seizoen in de Formule 1 nadat hij vorig jaar tweede werd in het Formule 2-kampioenschap. Na de eerste negen races van het seizoen staan beide coureurs respectievelijk zevende en achtste in het kampioenschap.

Brown onderstreept sleutelrol Sainz en Norris

"Ik ben blij dat ik voor onze thuisrace de line-up voor 2020 bekend kan maken", aldus McLaren CEO Zak Brown voorafgaande aan de Britse Grand Prix op Silverstone komend weekend. "Zowel Carlos als Lando bewijzen zichzelf als echte racers en zijn een belangrijke sleutel in onze weg terug naar de top. Ze hebben een echte bijdrage geleverd aan ons positieve momentum en groeiend moraal binnen het team, zowel op het circuit als in de fabriek."

McLarens nieuwe teambaas Andreas Seidl vult aan: "Deze aankondiging geeft het team de continuïteit om verder naar voren te blijven pushen. De prestaties van Carlos en Lando spelen een sleutelrol in de vooruitgang van het team. Met hun feedback kunnen onze engineers de MCL34 ontwikkelen en alvast vooruitkijken naar de MCL35 van volgend jaar. Carlos heeft met zijn ervaring een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de auto, terwijl Lando in rap tempo op snelheid is gekomen in de Formule 1."

McLaren op de weg terug

McLaren behoorde tien jaar geleden tot de absolute top van de Formule 1, maar kende onder andere door een uiterst moeizame samenwerking met motorleverancier Honda een aantal zwaar teleurstellende seizoenen in de Formule 1. Vorig jaar maakte het team de overstap naar Renault, waarna de renstal het jaar als zesde wist af te sluiten in het constructeurskampioenschap. In de winter nam de renstal afscheid van Stoffel Vandoorne terwijl Fernando Alonso zijn Formule 1-helm aan de wilgen hing. Met Carlos Sainz en Lando Norris staat het team momenteel comfortabel vierde in het kampioenschap, achter de drie topteams van Mercedes, Ferrari en Red Bull.  

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`