Formule 1

Horner: 'Verstappen momenteel de beste coureur ter wereld'

09 juli 2019 15:00 Aangepast: 09 juli 2019 15:04

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Max Verstapen in zijn huidige vorm de beste coureur van de wereld is. De Brit is erg onder de indruk van de prestaties die de Limburger de afgelopen twaalf maanden heeft laten zien.

Verstappen kende vorig jaar een moeizame start van het seizoen, maar vanaf de Grand Prix in Canada vorig jaar is de Nederlander nauwelijks meer op een fout te betrappen geweest. Na de GP van Monaco vorig jaar is Verstappen niet meer achter zijn teamgenoot aan de finish gekomen, terwijl hij vorige week ondanks een beroerde start nog knap voor het tweede jaar op rij de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam wist te schrijven. Daardoor staat Verstappen momenteel derde in het F1-kampioenschap, achter de beide coureurs van het oppermachtige Mercedes. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Verstappen momenteel echter de beste rijder van het hele veld.

'Verstappen in de vorm van zijn leven'

"In zijn huidige vorm is Verstappen zeker beter", antwoordde Horner tijdens een media-evenement in de aanloop naar de Britse Grand Prix op de vraag of hij denkt dat de Limburger een betere coureur is dan wereldkampioen Lewis Hamilton. "Hij is momenteel in de vorm van zijn leven, en was de laatste twaalf maanden misschien wel de beste coureur ter wereld."

"Hij heeft niet de beste auto," onderbouwt Horner zijn uitspraken. "Maar als je kijkt naar de resultaten die hij sinds Montréal vorig jaar uit zijn auto heeft weten te halen, kun je wel stellen dat hij eigenlijk geen fouten heeft gemaakt."

Verstappen scoorde sinds Canada vorig jaar drie overwinningen, stond tien keer op het podium en kwam nooit lager dan de vijfde plek aan de finish.

'Verstappen gegroeid na vertrek Ricciardo'

Volgens Horner is Verstappen alleen maar sterker geworden sinds Daniel Ricciardo het team van Red Bull heeft verlaten en Verstappen de absolute teamleider binnen het team van Red Bull is geworden.

"Daniel heeft een enorm sterke persoonlijkheid met veel humor. Naast de auto stond Max altijd een beetje in de schaduw van Daniël als een jonger broertje. Sinds Daniel vertrokken is heeft Max de rol van eerste rijder op zich genomen, en daarmee ook de verantwoordelijk die daarbij komt kijken op zijn schouders genomen. Hij is nu een soort van volwassener geworden, wat zijn totaalpakket alleen maar verder heeft verbeterd."

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`