Formule E

Frijns ook volgend seizoen actief in de Formule E

09 juli 2019 11:41 Aangepast: 09 juli 2019 11:46

Robin Frijns rijdt ook volgend seizoen in de Formule E, 's werelds eerste volledig elektrische raceklasse. Voorafgaande aan het slotweekend van het 2018/2019 seizoen in New York werd dinsdag bekendgemaakt dat de 27-jarige Limburger volgend jaar opnieuw zal rijden voor Envision Virgin Racing.

Frijns combineert als Audi-fabrieksrijder een tweede seizoen in het Duits toerwagenkampioenschap met zijn activiteiten in de Formule E. Ook na de zomer zal de Maastrichtenaar de DTM met de Formule E blijven combineren, wanneer hij opnieuw uit zal komen voor Envision Virgin Racing, het klantenteam van Audi.

"Ik zit goed op mijn plek", vertelt Frijns. "Ik wil de band met Audi niet verbreken, het voelt voor mij als familie. Daarom was de keuze om bij Envision te blijven heel erg gemakkelijk. DTM en Formule E zijn een ideale combinatie. Ik hoop dat ik beide series volgend seizoen opnieuw kan combineren."

Robin Frijns viert zijn historische zege in Parijs Robin Frijns viert zijn historische zege in Parijs

Frijns hoopt seizoen in stijl af te kunnen sluiten

Frijns ging eerder dit seizoen na zijn allereerste overwinning in de Formule E in Parijs nog even aan de leiding in het kampioenschap, maar na drie puntloze weekenden op rij is de kans op de titel zo goed als verkeken. De Nederlander wil het kampioenschap dit weekend in New York dan ook positief afsluiten: “Ik ga erheen om te winnen, de rest heb ik niet in de hand,” aldus Frijns, die door pech in Monaco en Berlijn en een startcrash in Bern nu 49 punten achterstand heeft op klassementsleider Jean-Eric Vergne: “Ik weet niet waaraan ik al die pech te danken heb, het houdt niet op. Tot aan Parijs ging alles goed, daarna was het een drama. Als het nou elke keer aan mijzelf gelegen had… Maar steeds ging er iets kapot.”

In New York hoopt Frijns de negatieve spiraal te kunnen doorbreken: “Ik ga er heen om te winnen, de rest heb ik niet in de hand. Als Vergne vier punten haalt, is het gedaan. Ik hoop in ieder geval in de top 3 van het kampioenschap te kunnen eindigen, dat zou heel mooi zijn. Met het team maken we nog kans op de tweede plaats. Er is nog veel om voor te vechten.”

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Gemeente Eindhoven wil race in Formule E

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`