WTCR

Monteiro scoort emotionele thuiszege in Vila Real

07 juli 2019 20:18 Aangepast: 07 juli 2019 20:28

Tiago Monteiro heeft zondag de derde race van het WTCR-weekend in Vila Real op zijn naam geschreven. Voor eigen publiek was de Portugees de sterkste in de laatste race van het weekend op het stratencircuit, waarmee hij zijn eerste overwinning scoorde sinds zijn comeback.

Monteiro stond ruim anderhalf jaar aan de kant met een blessure nadat hij in augustus 2017 een zware crash had tijdens een testsessie op het circuit van Barcelona. Dit jaar maakte de Portugees zijn rentree in de autosport, waarna hij zondag uitgerekend op eigen bodem zijn allereerste overwinning wist te scoren sinds zijn comeback.

Catsburg en Guerrieri schakelen elkaar uit

De race werd van pole-position aangevangen door Attila Tassi, terwijl Monteiro daarachter aansloot in de tweede Honda. Al snel moest hele veld echter weer van het gas nadat Nick Catsburg en Esteban Guerrieri voor een Safety Car-situatie hadden gezorgd. Catsburg had de Argentijnse WK-leider in proberen te halen in Bocht 6, maar het duo raakte elkaar waarna beide rijders met schade aan hun bolides moesten opgeven.

Toen het hele veld in Ronde 3 weer werd vrijgegeven kon Monteiro al snel de leiding overnemen van Tassi, die niet veel later met problemen aan zijn auto moest opgeven in de pits. Daardoor ging de strijd om de tweede plek plots tussen Lynk & Co’s Yvan Muller en de Acura van Mikel Azcona. Laatstgenoemde wist echter geen weg langs de ervaren Fransman te vinden, waardoor hij ook nog eens onder druk kwam te staan van Yann Ehrlacher in de tweede Lynk & Co. Uiteindelijk moest Azcona de derde plek nog afstaan aan Ehrlacher, waardoor de beide bolides Lynk & Co-bolides van Muller en Ehrlacher op podiumkoers lagen.

Monteiro wint voor eigen publiek

Vooraan wist Monteiro uit de greep te blijven van de beide Franse Lynk & Co-rijders achter hem, om zo op eigen bodem naar een emotionele overwinning te rijden. Muller en Ehrlacher vergezelden de Portugees op het podium, terwijl Azcona daarachter genoegen moest nemen met de vierde plek. Jean-Karl Vernay maakte de top vijf compleet.

Nederlanders buiten de punten

In tegenstelling tot Nick Catsburg wisten Niels Langeveld en Tom Coronel wel de finish te bereiken in Vila Real. Met een 16e en 17e plek bleven beide Nederlanders echter eveneens met lege handen achter.

Met de races in Vila Real zit het Europese deel van het FIA World Touring Car Cup-seizoen erop. Na de zomerstop gaat het kampioenschap halverwege september verder in Azië op het Chinese circuit van Ningbo.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van