WTCR

Azcona scoort eerste WTCR-zege, Catsburg 5e

07 juli 2019 17:27 Aangepast: 07 juli 2019 17:46

Mikel Azcona heeft zondag de tweede race van het WTCR-weekend in Vila Real op zijn naam geschreven. De Spanjaard bezorgde hemzelf en autofabrikant Cupra de eerste zege van het seizoen na een ijzersterke race op het Portugese stratencircuit.

Azcona moest de race vanaf de tweede startrij aanvangen, waarna hij in de openingsfase derde lag achter Esteban Guerrieri en polesitter Ma Qing Hua. In een poging om verder naar voren te komen speelde de Joker Lap – een aparte lus van het circuit die de coureurs tijdens de race één keer moeten nemen – een cruciale rol voor Azcona. Toen klassementsleider Guerrieri in Ronde 3 de Joker Lap nam schoof Azcona een plekje op naar P2, waarna hij vervolgens Ma onder druk zette in de strijd om de koppositie.

Azcona wist voor Guerrieri te blijven nadat hijzelf de Joker Lap had genomen, waarna raceleider Ma twee ronden later een klein foutje maakte toen hij de Joker Lap indook. Azcona wist maximaal te profiteren en nam meteen de leiding over van de Chinees, waarna hij gecontroleerd naar zijn allereerste overwinning in de WTCR kon rijden.

Guerrieri doet goede zaken in titelstrijd

Op vijf seconden van Azcona moest Ma genoegen nemen met de tweede plek, terwijl klassementsleider Guerrieri met een derde plek goede zaken deed in zijn jacht op de titel. De Argentijn zag zijn voorsprong oplopen naar 31 punten doordat zijn voornaamste concurrent Norbert Michelisz niet de finish had gehaald.

Catsburg opnieuw in de voorhoede

Jean-Karl Vernay kwam met de Audi als vierde aan de finish, voor Nick Catsburg in de Hyundai. De Nederlander lag enige tijd op podiumkoers, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek nadat hij de Joker Lap had genomen. Niels Langeveld en Tom Coronel moesten na hun moeizame kwalificatie genoegen nemen met een plekje in de achterhoede. Beide rijders kwamen respectievelijk als 18e en 19e aan de finish.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`