DTM

Spengler bezorgt BMW de zege op de Norisring, Frijns 4e

07 juli 2019 15:33 Aangepast: 07 juli 2019 15:39

Bruno Spengler heeft zondag de tweede race van het DTM-weekend op de Norisring op zijn naam geschreven. De Canadees legde met een sterke start de basis voor zijn eerste DTM-zege sinds 2017, toen hij op hetzelfde circuit voor het laatst wist te winnen in het Duits toerwagenkampioenschap.

De tweede race van het DTM-weekend in Nürnberg werd van pole-position aangevangen door René Rast, maar net als in de eerste race op zaterdag kende de Duitser geen goede start. De Audi-rijder kreeg het daardoor in de eerste bocht aan de stok met Audi-stalgenoten Nico Müller en Loic Duval, maar het was BMW-rijder Bruno Spengler die het laatste lachte. De Canadees wist binnendoor voorbij te glippen aan de drie Audi’s, om daarmee na een goede start de leiding te grijpen.

Titelkandidaten Rast en Müller schakelen elkaar uit

Nadat ze in de eerste bocht de leiding af hadden moeten staan aan Spengler, ging het een bocht later helemaal mis voor de Audi-rijders. Müller tikte Rast namelijk in de rondte, waardoor Rast ver terugzakte en Müller een drive-through penalty aan zijn broek kreeg.

Naarmate de race vorderde werd er fel gevochten om de podiumplekken, maar ondanks lichte regenval had Spengler vooraan stevig de touwtjes in handen. De Canadees kende een foutloze race met zijn BMW, en kwam zo na 70 ronden als eerste aan de finish.

Frijns 4e

Achter Spengler vochten de Audi’s van Jamie Green, Mike Rockenfeller en Robin Frijns om de overige podiumplekken. Op +5.765 seconden van Spengler kwam Green uiteindelijk als tweede aan de finish, terwijl Rockenfeller vlak achter de Brit het podium compleet maakte. Robin Frijns nam met een vierde plek sportieve revanche voor zijn technische problemen in de eerste race op zaterdag. De Limburger reed een sterke race, die hij uiteindelijk op +11.695s van Spengler als vierde afsloot.

Rast blijft klassementsleider

Philipp Eng was op een vijfde plek de tweede BMW aan de finish, voor Loic Duval en Rene Rast. Laatstgenoemde knokte zich na zijn spin in de openingsronde nog knap naar voren, en behield daardoor de leiding in het kampioenschap. De Duitser heeft na het raceweekend op de Norisring 25 punten voorsprong op stalgenoot Nico Müller, die achter Rast als achtste aan de finish kwam. Timo Glock en Daniel Juncadella maakten de top 10 compleet.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`