WTCR

Tassi grijpt allereerste WTCR-pole, Catsburg 7e

07 juli 2019 13:39 Aangepast: 07 juli 2019 13:42

Attila Tassi heeft zondag zijn allereerste pole-position in de WTCR behaald. In de kwalificatiesessie in de straten van Vila Real wist de Hongaar zijn teamgenoot Tiago Monteiro nipt voor te blijven.

Tassi wist in het beslissende derde kwalificatiedeel een 1:59.808 te noteren, wat hem zijn allereerste pole-position in de World Touring Car Cup opleverde. Honda-teamgenoot Tiago Monteiro moest genoegen nemen met de tweede startplek. De Portugees moest voor eigen publiek +0.141s toegeven op zijn teamgenoot.

Achter de volledige eerste Honda-startrij ging de tweede startrij naar de bolides van het Chinese Lynk & Co. Yann Ehrlacher klokte de derde tijd, voor land- en stalgenoot Yvan Muller. Rob Huff maakte namens Volkswagen de top vijf compleet.

Catsburg 7e

Jean-Karl Vernay was de beste Audi-rijder op een zesde plek, terwijl Nick Catsburg zijn Hyundai naar een keurige zevende tijd wist te sturen. Mikel Azcona klokte de achtste tijd, voor klassementsleider Esteban Guerrieri. Ma Qing Hua maakte de top 10 compleet, wat hem de pole oplevert voor Race 2 waarin de top 10 in omgekeerde volgorde vertrekt.

Tom Coronel en Niels Langeveld zullen zich zondag opnieuw een weg naar voren moeten zien te vechten. Coronel kwam door een kapotte aandrijfas niet verder dan de 24e tijd. Niels Langeveld moest genoegen nemen met de 26e startplek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`