Formule 1

Silverstone wederom voorzien van nieuwe asfaltlaag voor Britse GP

04 juli 2019 15:15 Aangepast: 04 juli 2019 15:26

Het Britse circuit van Silverstone is voor het tweede jaar op rij voorzien van een nieuwe laag asfalt. Nadat het circuit vorig jaar werd bestempeld als 'het hobbeligste circuit ter wereld', is het circuit voorafgaande aan de Britse Grand Prix volgend weekend opnieuw onder handen genomen.

Het historische circuit van Silverstone werd vorig jaar voorzien van een nieuwe asfaltlaag, maar tijdens de Britse Grand Prix werd al snel duidelijk dat de werkzaamheden niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd. De Formule 1-coureurs klaagden al snel over de vele hobbels op het circuit. Zo noemde Lewis Hamilton de baan zelfs 'hobbeliger dan de Nürburgring Nordschleife', het legendarische circuit in de Duitse Eifel dat bekendstaat om haar vele oneffenheden en hoogteverschillen. "De mensen die dit hebben gedaan, hebben echt het slechtste werk ooit geleverd", was de stevige kritiek van Hamilton.

Nieuw asfalt

Om de hobbels op het circuit van Silverstone glad te strijken is de baan voorafgaande aan de Britse Grand Prix van volgende week voor het tweede jaar op rij voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Het nieuwe asfalt moet tevens meer grip leveren, terwijl ook de afvoer van regenwater verbeterd is. Vorig jaar moest de Moto GP-race op het circuit namelijk worden afgelast omdat problemen met de drainage na aanhoudende regenval de situatie voor de motorrijders te onveilig maakte.

'Allerhoogste standaard'

De werkzaamheden op het circuit van Silverstone zijn nauwlettend gevolgd door de FIA, om een herhaling van de problemen van vorig jaar te voorkomen: "Een aantal mensen van ons is de recente weken nog daar geweest om de vorderingen met eigen ogen te bekijken," aldus FIA-wedstrijdleider Michael Masi. "Van alle berichten die ik voorbij heb zien komen krijg ik de indruk dat de werkzaamheden met de allerhoogste standaard worden uitgevoerd."

De Britse Grand Prix wordt verreden op zondag 14 juli.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van