Formule 1

Renault maakt agressieve bandenkeuze voor Britse GP

02 juli 2019 18:29 Aangepast: 02 juli 2019 18:35

Formule 1-bandenleverancier Pirelli heeft dinsdag de bandenkeuze per coureur bekendgemaakt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Voor het raceweekend op de circuit van Silverstone zitten de drie topteams op één lijn, en valt vooral de agressieve bandenkeuze van het team van Renault op.

Ondanks het voor de banden veeleisende circuit van Silverstone heeft het team van Renault ervoor gekozen om een opvallend agressieve bandenkeuze te maken voor de Britse Grand Prix. Met 10 setjes Soft hebben Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg volgende week van alle coureurs het meeste aantal sets van de rood gemarkeerde zachte band tot hun beschikking. Als gevolg heeft Ricciardo verder maar één set van de Mediums en twee sets van de harde band tot zijn beschikking, terwijl teamgenoot Hülkenberg ten koste van een extra set van de harde band voor twee setjes Mediums heeft gekozen.

Red Bull en Ferrari maken dezelfde keuze

De drie topteams zitten voor de race op Silverstone grotendeels op één lijn wat betreft de bandenkeuze. De coureurs van Ferrari en Red Bull hebben alle vier gekozen voor negen setjes Soft, drie sets van de Medium en slechts één set van de harde band. De beide Mercedes-coureurs hebben ten koste van een setje softs gekozen voor een extra vierde set van de geel gemarkeerde Medium-compound.

De Grand Prix van Groot-Brittannië - de tiende race van het Formule 1-seizoen - wordt verreden op zondag 14 juli.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van