Formule 1

Dubbele tijdstraf kost Ricciardo puntenfinish in Frankrijk

23 juni 2019 20:05 Aangepast: 28 juni 2019 14:58

Daniel Ricciardo is zondag na afloop van de Franse Grand Prix teruggezet naar de 11e plaats in de einduitslag. De Australiër kreeg na afloop van de race een dubbele tijdstraf aan zijn broek, waardoor hij alsnog buiten de punten finisht.

Ricciardo sloeg zondag in de allerlaatste ronde in de aanval bij Lando Norris in de strijd om de zevende plek. De Australiër ging in Bocht 8 voorbij aan de Brit, maar ging daarbij wel iets buiten de baan bij het uitkomen van de bocht. Norris moest vervolgens uitwijken voor RIcciardo toen de Australiër terugkeerde op de baan, wat de Renault-coureur achteraf een tijdstraf van vijf seconden opleverde.

Inhaalactie op Raikkonen

Direct na het incident in Bocht 8 werd Ricciardo ingehaald door Kimi Raikkonen, maar op het rechte stuk na de chicane ging de Australiër in de tegenaanval. Ricciardo wist de Fin te halen waardoor hij als zevende aan de finish kwam, maar omdat hij tijdens zijn inhaalactie met alle vier de wielen buiten de baan was gegaan, kreeg de Australiër een tweede tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek.

Gasly alsnog in de punten, Ricciardo met lege handen

Door zijn dubbele tijdstraf zakt Ricciardo in de einduitslag terug van de zevende naar de elfde plek, en verlaat hij het circuit van Paul Ricard dus met lege handen. Kimi Raikkonen wordt daardoor alsnog als zevende geklasseerd, terwijl Nico Hülkenberg in de tweede Renault opschuift naar de achtste plek. Lando Norris wordt door Ricciardo’s straf als negende geklasseerd. Pierre Gasly klimt naar de tiende plek, en houdt daarmee alsnog een puntje over aan een verder teleurstellende thuisrace van de Fransman.

Na afloop liet Ricciardo in een inmiddels weer verwijderde Tweet weten dat hij geen spijt had van zijn actie. “Liever dat, dan dat ik wat slap toe zou blijven kijken.”

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`