Formule 1

Verstappen blij met P4: 'Opnieuw gemaximaliseerd'

22 juni 2019 18:03 Aangepast: 22 juni 2019 18:09

Max Verstappen is tevreden met zijn vierde startplek voor de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander deelt zondag op het circuit van Paul Ricard de tweede startrij met de Ferrari van Charles Leclerc, maar denkt dat hij voor een podiumfinish wel wat geluk nodig zal moeten hebben.

Verstappen was in de kwalificatie niet opgewassen tegen de beide Mercedessen, maar hoopte zich wel te kunnen mengen in de strijd met de Ferrari’s. Door een teleurstellende kwalificatie van Sebastian Vettel wist Verstappen de Duitser voor te blijven, maar moest hij uiteindelijk wel ruim vier tienden van een seconde toegeven op de Ferrari van Charles Leclerc. De Nederlander pakte daardoor de vierde startplek, al bleef hij de McLaren van Lando Norris slechts 0.009s voor. Volgens de Limburger zelf gaven de uiteindelijke verschillen echter een ander beeld dan de ware snelheid van zijn Red Bull.

“Ik denk dat we het weer gemaximaliseerd hebben,” blikte Verstappen voor SkyF1 terug op zijn kwalificatie. “De ronde zelf was niet heel clean omdat er iets gebeurde in de laatste twee bochten waar de auto zich heel raar gedroeg, dus dat moeten we even nakijken. Anders hadden we denk ik dicht bij Leclercs rondetijd kunnen staan. Nu staan we heel dicht voor de McLarens, terwijl we drie tienden marge op ze zouden moeten hebben. Maar we hebben opnieuw onze positie gemaximaliseerd en het voelt goed om op de tweede startrij te staan,”

Verstappens ronde werd onder andere bemoeilijkt door de toegenomen wind aan het einde van de kwalificatie: “Het hele jaar zijn de auto’s al heel gevoelig voor de wind. Het is niet echt fijn. In mijn eerste ronde in Q3 had ik een momentje in bocht 6 en dat was niet ideaal, maar je moet er gewoon mee om proberen te gaan.”

Geluk nodig voor podiumfinish

Verstappen hoopte vrijdag na de vrije trainingen dat hij dit weekend de strijd met de Ferrari’s aan kan gaan, maar moest zaterdag constateren dat de Italiaanse renstal een stap naar voren lijkt te hebben gemaakt: “We zullen wat geluk nodig hebben om op het podium te eindigen, maar hopelijk kunnen we de strijd met de Ferrari’s aangaan. Volgens mij zijn ze wel sterker geworden vergeleken met gisteren, maar we zullen ons best gaan doen en dan zien we wel waar we eindigen.”

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`