Formule 1

Max Verstappen wil met vader Jos deelnemen aan 24u van Le Mans

20 juni 2019 15:02 Aangepast: 20 juni 2019 15:10

Max Verstappen zou in de nabije toekomst graag een keer deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De Nederlander heeft een deelname aan de autosportklassieker hoog op zijn wensenlijstje staan, maar dan wel met vader Jos als één van zijn teamgenoten.

Aston Martin bevestigde vorige week dat het in 2021 gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans in de nieuwe topklasse van het FIA World Endurance Championship, die vanaf de zomer van 2020 de huidige LMP1-klasse vervangt. De Britse fabrikant doet dit met de Aston Martin Valkyrie, een zogenaamde hypercar die Aston Martin samen met Red Bull ontwikkelt.

Na de aankondiging van Aston Martin en de samenwerking met Red Bull, kon het donderdag voorafgaande aan de Grand Prix van Frankrijk op Paul Ricard niet uitblijven dat Max Verstappen werd gevraagd of hij zichzelf op Le Mans als één van de coureurs van Aston Martin zou zien.

“We hebben het er nog niet over gehad, maar ik wil graag een keertje deelnemen aan de 24 uur van Le Mans,” aldus Verstappen. “Wanneer het gaat gebeuren weet ik niet, maar ik praat er ook over met mijn vader Jos dus hij zal dan wel nog een beetje moeten gaan trainen. Als ik Le Mans ga doen, wil ik dat graag samen met mijn vader doen.”

Jos Verstappen op Le Mans

Jos Verstappen nam twee keer deel aan de 24 uur van Le Mans. In 2008 pakte hij er samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn meteen de zege in de LMP2-klasse met de Porsche RS Spyder. Een jaar later keerde Jos Verstappen nota bene voor Aston Martin Racing terug naar Le Mans in een door Lola gebouwde LMP1-bolide. Samen met Anthony Davidson en Darren Turner kwam hij toen als 13e overall aan de finish.

Nacht en verkeer zorgen voor nieuwe uitdaging

“Ik heb de race vaak gezien, en was er zelf ook bij toen mijn vader er reed,” vervolgt Max Verstappen. “Het is een heel coole race. Vooral het feit dat er met zoveel auto’s in verschillende categorieën wordt gereden bevalt me wel. Dat je je door het verkeer moet werken, en vooral in de nacht. Dat lijkt me geweldig om te mogen doen. Ik heb hem zelf online al gereden. Het is erg leuk, vooral van het rijden in de nacht kreeg ik geen genoeg.”

Verstappen ziet een deelname aan de 24 uur van Le Mans tijdens het Formule 1-seizoen overigens niet als een probleem. In 2015 won Nico Hülkenberg tijdens het F1-seizoen de 24 uur van Le Mans als gastrijder van Porsche, terwijl Fernando Alonso vorig jaar zijn eerste Le Mans-zege pakte met Toyota toen hij nog voor McLaren in de Formule 1 reed.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van