FIA Motorsport Games

FIA gaat ‘Olympische Spelen’ voor de autosport organiseren

14 juni 2019 22:31 Aangepast: 14 juni 2019 22:35

Autosportfederatie FIA gaat later dit jaar in Rome een Olympische Spelen-achtig evenement voor coureurs organiseren. De autosportbond heeft de inaugurele editie van de FIA Motorsport Games vrijdag aangekondigd.

Na een bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council op vrijdag is er bekendgemaakt dat er later dit jaar van 31 oktober tot en met 3 november in Rome een multidisciplinair autosporttoernooi zal worden georganiseerd. Coureurs zullen op het toernooi niet zichzelf of een team, maar hun eigen land gaan vertegenwoordigen.

Verschillende disciplines

Tijdens de FIA Motorsport Games zal er in zes verschillende disciplines worden geracet: GT, toerwagens, Formule 4, Driften, kartslalom en virtueel racen. Bij elk evenement zal een gouden, zilveren en bronzen medaille worden uitgereikt, waarna het land dat uiteindelijk bovenaan de medaillespiegel eindigt wint.

Details nog onbekend

De FIA heeft nog niet bekendgemaakt waar het evenement exact zal worden gehouden en wat voor coureurs welkom zijn op het toernooi. Binnenkort maakt de autosportbond daarover meer bekend.

Autosport heeft nooit deel uitgemaakt van de Olympische Spelen omdat het een mechanische sport is. Wel kunnen coureurs uit allerlei disciplines het jaarlijks tegen elkaar opnemen in de Race of Champions, waarbij er op een speciaal aangelegd minicircuit in gelijkwaardige bolides tegen elkaar geracet wordt in landenteams en individueel. In het verleden werd er wel met landenteams geracet in de A1GP, waarin Nederland onder andere met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen aan deelnam.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van