Formule 1

Formule 1 stelt besluit over 2021-regels uit tot oktober

13 juni 2019 23:01 Aangepast: 13 juni 2019 23:08

De Formule 1 stelt het besluit over de nieuwe regels voor 2021 uit tot oktober. In een bijeenkomst van de FIA met de teams, een aantal rijders en bandenleverancier Pirelli is besloten om af te zien van de deadline van 30 juni.

De Formule 1 werkt al langer aan een gloednieuw reglement voor 2021, dat de sport niet alleen spectaculairder, maar ook goedkoper moet maken voor de teams. Over een aantal zaken werden autosportfederatie FIA en de teams het echter maar niet eens. Hoewel er over een aantal zaken overeenstemming lijkt te zijn bereikt, zijn er nog altijd twijfels over een aantal kwesties waardoor er afgelopen weekend in Canada door een aantal partijen zorgen werden geuit over de naderende deadline waarop de reglementen voor 2021 moeten zijn vastgesteld.

Unaniem akkoord over uitstel

Omdat omvangrijke wijzigingen in het reglement officieel 18 maanden van tevoren moeten zijn vastgesteld, lag de deadline voor het besluit over de nieuwe regels op 30 juni. Het nieuwe reglement zou morgen (vrijdag) worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de FIA World Motorsport Council, maar vanwege het nog altijd grote aantal vraagtekens over de nieuwe regels organiseerde de FIA donderdag in Parijs een spoedoverleg met vertegenwoordigers van alle tien de teams, bandenfabrikant Pirelli en een aantal rijders. In een verklaring laat de autosportfederatie donderdagavond weten dat er unaniem is ingestemd met het voorstel om het besluit over de nieuwe regels voor 2021 uit te stellen tot oktober.

De reglementen zullen nu worden gepresenteerd tijdens de volgende bijeenkomst van de World Motor Sport Council op 4 oktober. Tot die tijd staan er meer bijeenkomsten op de planning om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen in de besluitvorming over de nieuwe regels. Het feit dat wereldkampioen Lewis Hamilton, Renault-coureur Nico Hülkenberg en Alexander Wurz - de voorzitter van Formule 1's rijdersvakbond GPDA - donderdag aanwezig waren bij het overleg, lijkt erop te wijzen dat de FIA ook de coureurs meer wil betrekken bij de totstandkoming van de nieuwe reglementen, iets waar een aantal coureurs al langer op hamerden om zo de kwaliteit van de races te verbeteren.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van