Ga naar de inhoud
WK Darts

Wright wint na krankzinnige kraker van Anderson

Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Na een heerlijke wedstrijd heeft Peter Wright de finale van de PDC World Championship behaald. In een Schots onderonsje wist hij met 6-4 te winnen van Gary Anderson. Beide darters lieten echter met regelmaat de triples en hoge finishes voorbij komen.

Peter Wright begon uitstekend tegen zijn landgenoot. Hij wist de eerste set direct af te pakken van Gary Anderson en pakte in de beslissende leg vervolgens ook de tweede set. Ook set drie was voor 'Snakebite' zodat hij een grote stap richting de finale wist te zetten.

Beide darters halen zeer hoog niveau

Anderson had het echter zeker nog niet opgegeven. Set voor set wist 'The Flying Scotsman' zijn niveau op te krikken en door twee sets op rij te pakken was hij weer helemaal terug in de wedstrijd. Zowel Wright als Anderson ging er vol voor. De ene na de andere 180 werd gegooid en ook meerdere finishes van 100+ kwamen tevoorschijn. De records werden dan ook verbroken. Wright wist liefst 24x 180 te gooien, terwijl beide darters samen tot 39 180'ers kwamen. Zo veel werden er nog nooit gegooid in een halve finale.

'Snakebite' wist Anderson steeds voor te blijven. Wright kwam op 4-2, zag zijn landgenoot terugkomen tot 4-3 en wist vervolgens weer 5-3 te maken. Hij had vervolgens nog maar één leg nodig voor de finale, maar Anderson pakte ook weer een set. In de set die Wright begon wist Anderson de eerste break te pakken, maar ook Wright wist een break te plaatsen. In de beslissende leg begonnen beide darters met 180. Een negendarter kwam er niet, maar dankzij een 116 finish had Wright wel zijn finaleplek te pakken.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022