Ga naar de inhoud
WK Darts

Smith overtuigend naar finale na winst tegen Wade

Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Met groot machtsvertoon heeft Michael Smith de finale van de PDC World Championship weten te halen. 'Bully Boy' was met 6-3 veel te sterk voor James Wade. Smith was vanaf de eerste leg zowel scorend als finishend veel te sterk.

Michael Smith was in de halve finale gekomen dankzij ijzersterke wedstrijden tegen onder meer Jonny Clayton en Gerwyn Price. Ook tegen James Wade schoot hij direct uit de startblokken. Overtuigend wist hij de eerste twee sets te pakken en hij leek vervolgens ook op weg naar de derde set op rij. Dankzij een 121-finish was het echter 'The Machine' die de set pakte.

Smith veel te sterk

In de vierde set leek Wade vervolgens de stand weer gelijk te trekken nadat hij de eerste twee legs wist te pakken. Het was echter toch 'Bully Boy' die de set wist te pakken en niet veel later wist hij ook 4-1 te maken.

Het duel leek daarmee definitief gespeeld te zijn. Helemaal nadat Smith de zesde set met 3-0 wist te winnen. Wade liet zich echter weer zien en pakte zijn tweede set, mede dankzij een heel knappe 160-finish. 'The Machine' wist er zelfs 5-3 van te maken, maar uiteindelijk was het toch Smith die dankzij een 6-3 zege de eerste finalist werd.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022