WK Darts

Anderson wint vermakelijk duel van Humphries

01 januari 2022 16:37 Aangepast: 23 april 2022 09:18
Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Ook Gary Anderson heeft de halve finale weten te bereiken van het WK Darts 2022. De Schot moest het opnemen tegen Luke Humphries en trok na een vermakelijk duel aan het langste eind: 5-2.

Gary Anderson wist in al zijn wedstrijden tijdens dit WK niet één keer de eerste set te winnen. Ook tegen Luke Humphries lukte dit niet. Echt een ramp was dit niet, omdat Humphries mocht beginnen aan de eerste set. Opvallend was wel dat de Schot geen enkele leg wist te winnen. Dat lukte ‘The Flying Scotsman’ gelukkig wel in de tweede set. In die tweede set gingen alle legs met de darts mee waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was: 1-1.

In de derde set was het Anderson die als eerste een tikje wist uit te delen in de richting van zijn tegenstander. De Schot wist direct een break te plaatsen via een 104-finish, kreeg nog wel een break om zijn oren, maar kon daarna opnieuw breaken en wist die break vervolgens wel te verzilveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wade laat niets heel van teleurstellende King

‘Cool Hand Luke’ was daar echter niet van onder de indruk. De 26-jarige Engelsman bleef hoge scores gooien en wist in de vierde set gelijk te breaken. Die break werd vervolgens ook verzilverd en het duurde dan ook niet heel erg lang voor de wedstrijd weer opnieuw in balans was: 2-2.

Humphries laat kansen liggen

Humphries leek vervolgens als eerste weer zijn eigen set te gaan pakken. De nummer 27 van de Order of Merit kwam op een 2-0 voorsprong in de vijfde set, maar zakte daarna een klein beetje in. De 51-jarige Anderson wist daar wel raad mee en wist de set alsnog af te snoepen door drie legs op rij te winnen. De laatste leg werd zelfs met een strakke finish van 110 binnengesleept door de Schot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson wint jojoduel van Cross; ook Wright naar laatste acht

Anderson mocht daarna beginnen aan set zes en wist gelijk weer een hoge finish van het bord te poetsen. Dit keer was dat 148. Anderson kreeg vleugels na die finish en wist de voorsprong in sets te vergroten. Humphries kreeg hier en daar wel wat kansen, maar die werden niet benut: 4-2.

IJzersterke finishes

Humphries moest alles op alles zetten om nog een kans te maken op de halve finale. De Engelsman begon goed aan de zevende set, die hij zelf mocht beginnen, maar het was Anderson die zich van zijn beste kant liet zien met een paar ijzersterke finishes. In de tweede leg werd 88 uitgegooid via de bullseye en in de vierde leg werd ook 108 vakkundig van het bord gewerkt. ‘Cool Hand Luke’ miste vervolgens twee pijlen om nog in de race te blijven en dat bleek de nekslag. Anderson stond op 80 en had aan één matchdart genoeg om de wedstrijd te beslissen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore