WK Darts

Wade laat niets heel van teleurstellende King

01 januari 2022 15:05 Aangepast: 23 april 2022 09:18
James Wade Beeld © Getty Images

James Wade heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de halve finale van het WK Darts 2022 door Mervyn King met maar liefst 5-0 te verslaan. De nummer vier van de wereld speelde niet eens geweldig, maar dat was ook niet nodig omdat King erg teleurstellend aan de oche verscheen.

De eerste kwartfinale van het WK Darts 2022 ging tussen James Wade en Mervyn King. Beide mannen hebben gedurende het toernooi eigenlijk nog niet laten zien hoe goed ze eigenlijk zijn. King begon zijn wedstrijden vaak slordig en moest telkens een achterstand zien weg te werken en Wade is in zijn wedstrijden eigenlijk nog niet echt getest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson wint jojoduel van Cross; ook Wright naar laatste acht

King geeft niet thuis

‘The King’ leek dit keer beter te starten dan tijdens zijn vorige wedstrijden. De 55-jarige Engelsman mocht beginnen aan de wedstrijd en wist meteen een 11-darter te produceren. Het lukte King alleen niet om dat goede gevoel vast te houden, want Wade wist in de beslissende leg een break te plaatsen waarmee hij de set van King af wist te pakken.

King opende in de tweede set opnieuw heel sterk en wist twee keer een break te plaatsen, maar omdat Wade ook twee keer wist te breaken moest er opnieuw een beslissende leg gespeeld worden. Wade was in die leg opnieuw de betere en daardoor verdubbelde ‘The Machine’ zijn voorsprong: 2-0.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleermaker kansloos tegen Wade

Wade pakte daarna door en wist King opnieuw pijn te doen in de set die ‘The King’ mocht beginnen. De 38-jarige Wade wist namelijk direct te breaken en pakte de derde set vervolgens met 3-1. De man uit Aldershot mocht daarna beginnen aan de vierde set. Omdat er in die set geen breaks hebben plaatsgevonden ging ook die set, na vijf gespeelde legs, naar Wade. 

King stuk gespeeld

King was na de vierde set compleet stuk gespeeld en kon ook geen weerstand meer bieden. De triples werden niet meer gevonden en de kansen op de dubbel werden ook vakkundig om zeep geholpen. King wist nog wel één leg te pakken in de vijfde set, maar dat bracht Wade niet meer aan het wankelen. ‘The Machine’ gooide de wedstrijd in het slot via zijn geliefde dubbel tien en gaat door naar de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore