WK Darts

Humphries na zinderende verlenging langs Dobey

30 december 2021 17:55 Aangepast: 30 december 2021 18:00
Luke Humphries Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Luke Humphries kan zich met een gerust hart gaan opmaken voor de jaarwisseling. De Engelsman wist tegen Chris Dobey een verlenging uit het vuur te slepen en wist daarna een plek in de kwartfinale veilig te stellen: 4-3.

Vooraf werd er veel gesproken over deze wedstrijd. Waar de meeste mensen verwacht hadden dat Michael van Gerwen en Dave Chisnall tegenover elkaar zouden staan op het podium, zagen zij nu Chris Dobey het opnemen tegen Luke Humphries. Van Gerwen en Chisnall moesten gedwongen opgeven na een positieve coronatest en daardoor kregen Dobey en Humphries een bye.

Dobey mocht beginnen aan de wedstrijd, maar werd vanaf het begin flink op de huid gezeten door ‘Cool Hand Luke’. De heren ontliepen elkaar weinig en er moest in de eerste set gelijk een beslissende leg gespeeld worden. In die leg leek Humphries de beste papieren te hebben, maar Dobey wist met hangen en wurgen zijn eigen leg te houden. Humphries was daar wel even van onder de indruk, want in de tweede set gaf de 26-jarige Engelsman niet thuis. De set ging met 3-0 naar Dobey en daarmee stond ‘Hollywood’ op een 2-0 voorsprong in sets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

King door het oog van de naald, Rydz dendert maar door

Humphries bijt terug

In de derde set kwam Humphries op een 2-0 voorsprong, nadat hij een strakke finish gooide van 121. ‘Cool Hand Luke’ leek die voorsprong nog uit handen te gaan geven, Dobey kreeg zelfs kansen om 3-0 in sets te maken, maar de derde set ging alsnog naar Humphries. Set vier werd vervolgens bijna een exacte kopie van set drie. Humphries kwam opnieuw op een 2-0 voorsprong, maar dit keer lukte het Dobey wel om drie legs op rij te winnen en zo stond het 3-1 in sets voor ‘Hollywood’.

De 31-jarige Dobey had nog maar één set nodig voor de overwinning, maar ook bij Dobey bracht dit de nodige druk met zich mee. Humphries beet nog maar eens van zich af en wist zelfs een beslissende set uit het vuur te slepen door twee sets achter elkaar te winnen met 3-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smith in prachtig duel voorbij Clayton

Zinderend einde

De laatste set had alles. Breaks, hoge finishes en gemiste dubbels. Humphries wist direct aan het begin van de set een break te plaatsen door een finish van 117 van het bord te poetsen. Die break werd echter gelijk weer goed gemaakt door Dobey en die nam daarna weer het heft in handen. Opnieuw kon ‘Hollywood’ die voorsprong niet vasthouden en moest een verlenging de beslissing gaan brengen.

Dobey begon de verlenging ijzersterk door 114 uit te gooien en opnieuw moest Humphries in de achtervolging. Dobey voelde de hete adem in de nek en dat kwam zijn spel niet ten goede. Humphries kreeg daarentegen een enorme boost en die wist de 3-2 achterstand om te buigen naar een 5-3 voorsprong en daarmee was de wedstrijd tot een einde gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore