WK Darts

King door het oog van de naald, Rydz dendert maar door

30 december 2021 16:05 Aangepast: 30 december 2021 16:39
Mervyn King Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Mervyn King en Callan Rydz hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het WK Darts 2022. King heeft zich weten te plaatsen door opnieuw een achterstand om te buigen. De Engelsman won uiteindelijk met 4-3 van Raymond Smith. Rydz won van de Schot Alan Soutar met 4-1.

In de eerste set was er nog geen sprake van spannende wedstrijd. De eerste vier legs werden gewonnen door degene die ook mocht beginnen aan de leg. King mocht beginnen aan de vijfde leg en die leek hij eenvoudig te gaan houden. Helaas miste ‘The King’ behoorlijk veel pijlen op de dubbel en zo kon Smith de leg, daarmee ook de set, afpakken. Smith ging met een lekker gevoel de tweede set in en wist in die set indruk te maken door King te breaken via een 104-finish. De set ging uiteindelijk met 3-0 naar de Australiër.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smith in prachtig duel voorbij Clayton

Stuivertje wisselen

In de derde set zakte het spel van Smith in elkaar. ‘The Guru’ gaf niet thuis en zag King dit keer de set met 3-0 winnen. Voor Smith was er echter nog niks aan de hand, want het was de set die King mocht beginnen. Smith mocht vervolgens beginnen aan set vier. Een set waarin de 55-jarige King dan weer geen potten kon breken en opnieuw ging de set met 3-0 naar Smith, waardoor de Australiër nog maar één set nodig had. Dat bracht toch de nodige druk met zich mee en dat zorgde er voor dat King de vijfde set weer kon pakken door drie legs op rij te winnen: 3-2.

Beslissende set

Smith was behoorlijk stuk gespeeld en kon niet voorkomen dat King er een beslissende set uit wist te slepen. In die laatste set kwam het goede spel van ‘The King’ eindelijk een beetje bovendrijven. De Engelsman gooide een knappe 124-finish in de eerste leg en gaf Smith nauwelijks kansen om terug te komen in de wedstrijd. King wist de laatste set met 3-0 te winnen en staat daarmee, voor het eerst sinds 2009, weer eens in de kwartfinale van het WK Darts. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price overklast Van Duijvenbode in vierde ronde

Rydz is niet te stoppen

Ook Alan Soutar is het niet gelukt om de 23-jarige Callan Rydz te stoppen. ‘The Riot’ had aan het begin van de wedstrijd nog wel wat last van zenuwen, maar na de eerste set waren die verdwenen als sneeuw voor de zon. Rydz mocht beginnen aan de eerste set, maar zag die set de kant op gaan van zijn Schotse tegenstander. ‘Soots’ wist namelijk als eerst te breaken en hield daarna zijn eigen leg.

Helaas werd de wedstrijd daarna erg eenzijdig. Rydz had zijn ritme gevonden en wist de set van Soutar direct weer af te pakken om de wedstrijd in evenwicht te brengen. Soutar wist in de tweede set wel een leg te winnen via een 110-finish, maar dit was gelijk het laatste wapenfeit van de 43-jarige Schot. Rydz wist namelijk de derde, vierde en vijfde set te winnen met 3-0. De jonge Engelsman gooide in al die legs nog een paar mooie finishes van 122 en 113 en is geen moment in gevaar geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore