WK Darts

Smith in prachtig duel voorbij Clayton

30 december 2021 00:19 Aangepast: 30 december 2021 00:21
Michael Smith Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael Smith staat in de kwartfinale van het WK Darts. De nummer negen van de wereld was in een heerlijk gevecht met 4-3 in sets te sterk voor dé te kloppen man van 2021: Jonny Clayton.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Clayton zijn goede vorm te pakken en hij wist dan ook de eerste set te winnen door zijn eigen legs te behouden. Ook het tweede bedrijf ging de kant op van 'The Ferret'. 

Na de tweede onderbreking was Smith warm en dit liet hij zien met een gemiddelde van ruim 105. Het leverde hem bovendien de derde set op die hij met 3-1 wist te winnen. In de vierde set gingen alle legs met de darts mee, waardoor 'Bully Boy' op gelijke hoogte kwam. 

Smith had op dat moment het momentum te pakken en vanaf 75 wist hij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Deze break leverde hem uiteindelijk de vijfde set op. Clayton gaf zich echter niet gewonnen en begon het zesde bedrijf met een break via een fantastische 161-finish. Smith repareerde de break via een 121-check out, maar moest daarna opnieuw een 100+ finish van Clayton slikken. Via dubbel 12 pakte de Welshman uiteindelijk de set.

In de zevende en allesbeslissende set kwam Clayton op voorsprong en kreeg hij in de tweede leg vijf pijlen om Smith te breaken. De Engelsman maakte echter gelijk en wist via een 112-finish op één leg van de overwinning te komen. 'The Ferret' maakte via een knappe 120-finish weer gelijk, waarna er vier legs met de darts mee gingen. In de negende leg kwam Smith opnieuw op een break voorsprong en via dubbel 10 besliste hij uiteindelijk het duel in zijn voordeel.

Knappe comeback Anderson

Ook Gary Anderson zien we terug in de kwartfinale van het WK Darts. De 51-jarige darter uit Schotland keek tegen een 3-0 achterstand aan, maar wist het duel tegen Ian White nog knap om te buigen. 

In de eerste twee legs kregen beide heren kansen op de break, maar desondanks gingen ze toch met de darts mee. Dit geldt ook van de resterende drie legs, waardoor White met een 1-0 voorsprong de eerste onderbreking inging.

Na de pauze speelde White, met een gemiddelde van bijna 110, zijn beste set van het toernooi, wat hem het tweede bedrijf opleverde. Ook de derde set ging dankzij een 124-finish de kant op van 'Diamond'.

Nadat in de vierde set de eerste twee legs met de darts meegingen, was het White die de kans kreeg om een break te plaatsen. De Engelsman miste en zag een leg later Anderson wel breaken en de set winnen.

Ook de vijfde set ging de kant op van Anderson, waardoor de achterstand verkleind werd tot 3-2. Toch was het White die in de zesde set op een 2-0 voorsprong kwam. Anderson behield zijn eigen leg en overleefde een matchdarts, waarna hij volledig in evenwicht kwam.

In de zevende en beslissende set won White nog de eerste leg, maar daarna was het Anderson die het betere spel had. 'The Flying Scotsman' maakte gelijk, wist White te breaken en besliste het duel in zijn voordeel. In de kwartfinale gaat de nummer zes van de wereld spelen tegen Rob Cross.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore