Ga naar de inhoud
WK Darts

Price overklast Van Duijvenbode in vierde ronde

Gerwyn Price Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WK Darts te bereiken. De 29-jarige Nederlander won de eerste set, maar verloor vervolgens twaalf legs op rij tegen een sterk spelende Gerwyn Price.

In een matige eerste set, waarin Price een gemiddelde van slechts 82.50 noteerde, gingen de eerste vier legs met de darts mee en was het Van Duijvenbode die in de vijfde leg een break wist te plaatsen. 

Na de onderbreking leek 'The Iceman' wakker en krikte hij zijn gemiddelde flink omhoog. Het leverde hem zonder al teveel problemen de tweede set op. In het derde en vierde bedrijf ging het niveau nog verder omhoog. Mede dankzij een 100- en 132-finish kwam hij op een 3-1 voorsprong in sets.

Waar Van Duijvenbode in de vorige ronde tegen Ross Smith nog de kracht had om zich terug te vechten, kwam de Nederlander ditmaal totaal niet in zijn spel. Price verslapte niet en begon de vijfde set met een prachtige 164-finish. Aangezien ook de resterende legs de kant van de nummer één van de wereld opgingen houdt hij nog steeds zicht op titelprolongatie.