WK Darts

Soutar zorgt opnieuw voor grote stunt, Rydz wederom ijzersterk

29 december 2021 16:10 Aangepast: 29 december 2021 16:14
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Alan Soutar heeft op de PDC World Championship wederom voor een grote stunt weten te zorgen. De Schot wist na een heerlijke kraker met 4-3 te winnen van Jose de Sousa. Callan Rydz wist ook de vierde ronde van het WK te halen door met groot machtsvertoon Nathan Aspinall te verslaan.

Alan Soutar had in de tweede ronde van de PDC World Championship al voor een enorme stunt te zorgen door na een sensationele comeback te winnen van Mensur Suljovic. Ook tegen Jose de Sousa begon de Schot uitstekend en leek hij de eerste set direct te pakken. 'Soots' kreeg echter opeens de dubbel niet geraakt, zodat de openingsset toch naar de Portugees ging.

In de twee daaropvolgende sets liep de dubbel bij Soutar een stuk beter, maar na een geweldige vierde set van 'The Special One' stond het weer gelijk. De Sousa pakte vervolgens ook de vijfde set en leek daarmee op weg naar de winst. Hij kreeg daarin zelfs een pijl voor de wedstrijd, maar miste en zag het weer gelijk worden. In de zevende en laatste set leek de Portugees het helemaal kwijt te zijn en wist Soutar dankzij een zeer knappe 136-finish de winst naar zich toe te trekken.

Indrukwekkende Rydz

Callan Rydz was uitstekend aan het toernooi begonnen en was de eerste twee rondes doorgekomen zonder setverlies. Hij had zelfs maar vijf legs af hoeven te staan en ook tegen Nathan Aspinall vloog hij uit de startblokken. 'The Riot' was scorend oppermachtig tegen zijn landgenoot, maar omdat hij de dubbel lastig geraakt kreeg kon 'The Asp' toch bij blijven. 

Rydz wist de eerste set toch 'gewoon' te pakken en daarna ging het hard. In de tweede en derde set stond er geen maat op 'The Riot'. In de vierde set was er nog wel een beslissende leg nodig, maar dankzij een tiendarter wist hij ook in stijl zijn derde wedstrijd dit WK zonder setverlies te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore