Ga naar de inhoud
WK Darts

Kleermaker weet Cullen na verlenging over de knie te leggen

Martijn Kleermaker Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Martijn Kleermaker heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK Darts 2022. De Nederlander zag een grote voorsprong in rook opgaan, maar trok in de wedstrijd tegen Joe Cullen toch aan het langste eind: 4-3.

Kleermaker mocht beginnen aan de wedstrijd en begon voortreffelijk. De Nederlander gaf Cullen in de eerste set slechts één kans op een dubbel. Die kans werd door Cullen gemist en daardoor ging de eerste set in rap tempo met 3-0 naar ‘Dutch Giant’. In de derde leg gooide Kleermaker overigens een finish van 89 door twee keer de dubbel twintig te raken.

Kleermaker dendert door

Ook in de tweede set hield Kleermaker het tempo er goed in. De 30-jarige Nederlander wist direct een break te plaatsen en wist te profiteren van de fouten die Cullen maakte. ‘The Rockstar’ wist nog wel de derde leg te winnen, maar dit was de leg die de Engelman zelf mocht beginnen. Kleermaker wist vervolgens ook zijn eigen leg te behouden, waardoor de voorsprong in sets werd verdubbeld.

Noppert
Lees ook:
Noppert naar huis na nederlaag tegen Searle

De derde set werd al een heel stuk spannender. Beide heren wisten tweemaal de eigen leg te winnen en voor het eerst moest er een beslissende leg gespeeld worden. Kleermaker mocht die beginnen en dat bleek een gigantisch voordeel. Cullen kreeg namelijk maar twee pijlen om de set te winnen, maar die gingen er niet in. Kleermaker wist het vervolgens wel af te maken en bracht zichzelf in een luxe positie.

Cullen vecht terug

Ondanks de ruime achterstand gaf Cullen niet zomaar op. De 32-jarige Engelsman tapte uit een ander vaatje en wist de vierde set met 3-0 naar zich toe te trekken. Vervolgens werd ook de vijfde set een prooi voor Cullen. De nummer 13 van de Order of Merit kwam nog wel op een 2-0 achterstand, maar wist een matchdart te overleven en gooide daarna een 111-finish voor de setwinst: 3-2.

Cullen was daarna los en leek niet meer te kunnen missen. ‘The Rockstar’ wist zelfs een beslissende set uit het vuur te slepen door nogmaals een set te winnen met 3-0. Die laatste set werd er één om de vingers bij af te likken.

Price
Lees ook:
Price wint heerlijk gevecht van Huybrechts

Drie keer is scheepsrecht

Kleermaker mocht beginnen aan de beslissende set, maar begon niet goed. Cullen pakte de leg af van Kleermaker en kon zelfs op een 2-0 voorsprong komen. Dit lukte niet, want na missers op de dubbel gooide Kleermaker een fantastische finish van 130. Vervolgens wist ‘Dutch Giant’ opnieuw op matchpoint te komen en kreeg hij in de vierde leg weer één pijl om de wedstrijd te beslissen. Die pijl ging er niet in waardoor een verlenging nodig was.

Kleermaker begon goed aan de verlenging en wist zijn eigen leg te houden. De Nederlander kwam daarmee voor de derde keer op matchpoint. Cullen leek vervolgens weer gelijk te gaan maken, maar de Engelsman faalde. Kleermaker mocht daarna voor de derde keer gaan gooien voor de wedstrijd en dit keer was het wel raak. Vanaf 88 werd eerst de enkele 20 geraakt, daarna de enkele 18 en vervolgens de bullseye.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022